Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 7. kedd, Ambrus

Születésnapot ünnepelt a Tesz Vesz óvoda

Újbuda   |   2018, október 10 - 15:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az óvónők báboztak, a gyerekek mondókáztak, énekeltek és táncoltak az Újbudai Tesz Vesz Óvoda 35. születésnapján, Hoffmann Tamás polgármester pedig egy-egy ajándékot adott át a csoportoknak.

Lufik és rajzok díszítették a Tesz Vesz óvoda falait az intézmény 35. születésnapján, az udvaron az óvónők bábjátékkal kedveskedtek a gyerekeknek és szüleiknek. Az ünnepségen Hoffmann Tamás polgármester és Molnár László alpolgármester mellett részt vett Győrffyné Molnár Ilona humánszolgálati igazgató, valamint Junghausz Rajmund önkormányzati képviselői is.

Molnár László hangsúlyozta, hogy csakúgy, mint a Tesz Vesz óvodával, az önkormányzat minden intézménnyel jó kapcsolatot ápol, törekszik az optimális háttér kialakítására, valamint a gyerekek testi, lelki fejlődését elősegítő környezet biztosítására. Az óvodákkal való együttműködésnek is köszönhető, hogy nevelési programjaik szellemi és emberi értékeket sugároznak az odajáróknak.

A Tesz Vesz óvoda kiemelt feladatának tekinti a környezettudatos magatartás megalapozását, a környezetvédelem fontosságának megtapasztalását. Az önkormányzati vezetők és az óvónők lényegesnek tartják azt is, hogy a kicsik ebben a szemléletben éljék mindennapjaikat, és fejlődjön személyiségük, kompetenciájuk. Ennek érdekében hangsúlyos szerepet kapnak az óvodai életben a természetóvó világnapok, az ünnepek és a jeles napok. A szülők is szívesen segítenek ebben a munkában.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.