Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 22. péntek, Cecília

Szünetel két fővárosi hajójárat az alacsony vízállás miatt

Újbuda   |   2018, október 17 - 11:32
Nyomtatóbarát változatSend by email

Nem közlekedik két fővárosi hajójárat a Duna alacsony vízállása miatt - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.

Tovább csökkent a Duna vízszintje Budapestnél 43-44 centiméterre, a csökkenés nem áll meg itt sem a fővárosban, sem az alsóbb szakaszokon - mondta Siklós Gabriella, az Országos Vízügyi Főigazgatóság szóvivője az M1 adásában. A vízszint alacsony rekordja már megdőlt Adonyban, Dunaújvárosban, Dunaföldváron, Pakson és Domboriban, ez várható csütörtökön Bajánál és Mohácsnál is. A vízállás nem okoz problémát a vízminőségben, viszont a hajózást érinti: szerdán hajnalban megtiltották a teherhajóknak a folyón való közlekedést és két fővárosi hajójárat (D11 és D12) sem közlekedik a Dunán.
A nagyobb teherhajóknak minimum 25 deciméteres gázlómélység szükséges, hogy közlekedni tudjanak, ez viszont szinte sehol sem adott most a Dunán. A folyó teljes magyarországi szakaszán 15-17 deciméteres a gázlómélység.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.