Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 21. hétfő, Orsolya

T – a felnőtté válás kérdései

Újbuda   |   2019, március 20 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 1-jén adják elő utoljára a Nézőművészeti Kft. T című produkcióját a B32-ben. A történet egy huszonéves fiú útkeresési nehézségeit mutatja be.

A Nézőművészeti Kft.-t 2009-ben hozta létre Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és
Gyulay Eszter, az alapítókhoz 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián. Az önálló, hivatalos formában is működő társaság évek óta pályázatok révén készíti előadásait. Folyamatosan járják az országot fiatalokat érdeklő és érintő témákat feldolgozó darabjaikkal.
A T című produkció középpontjában egy fiatal fiú áll, aki nem találja helyét a világban. A főhős a szülőkről való leválás, a felnőtté válás hol sikeres, hol kudarcos pillanatait éli meg nap mint nap. A rendező Scherer Péter, a főbb szerepeket Tóth János Gergely és Tőkés Nikoletta alakítja.
Az előadás után a rendező moderálásával közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.


(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Választási eredmények Újbudán  
 

Országosan 48,45 százalékos részvételi aránnyal zárult az október 13-án megrendezett önkormányzati választás. A XI. kerületi névjegyzékben szereplők több mint fele (57,83 százalék) ment el voksolni - derül ki a Nemzeti Választási Iroda adataiból. A választói akarat értelmében Dr. László Imre, a Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp közös jelöltje lett Újbuda polgármestere, a főpolgármester-választást Karácsony Gergely nyerte, ugyancsak az ellenzéki összefogás (Momentum-Dk-Mszp-Párbeszéd-Lmp) pártjait képviselve. (Az adatok 100 százalékos feldogozottságúak, de az eredmények nem véglegesek.)

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.