Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

T – a felnőtté válás kérdései

Újbuda   |   2019, március 20 - 10:48
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 1-jén adják elő utoljára a Nézőművészeti Kft. T című produkcióját a B32-ben. A történet egy huszonéves fiú útkeresési nehézségeit mutatja be.

A Nézőművészeti Kft.-t 2009-ben hozta létre Mucsi Zoltán, Scherer Péter, Katona László és
Gyulay Eszter, az alapítókhoz 2012-ben csatlakozott Kovács Krisztián. Az önálló, hivatalos formában is működő társaság évek óta pályázatok révén készíti előadásait. Folyamatosan járják az országot fiatalokat érdeklő és érintő témákat feldolgozó darabjaikkal.
A T című produkció középpontjában egy fiatal fiú áll, aki nem találja helyét a világban. A főhős a szülőkről való leválás, a felnőtté válás hol sikeres, hol kudarcos pillanatait éli meg nap mint nap. A rendező Scherer Péter, a főbb szerepeket Tóth János Gergely és Tőkés Nikoletta alakítja.
Az előadás után a rendező moderálásával közönségtalálkozón vehetnek részt az érdeklődők.


(K. G.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közösségi komposztáló a Feneketlen-tónál

A HUMUSZ Szövetség és a FŐKERT ötlete még csak fél éves, tavaly októberben került ki az első olyan komposztáló keret a Tabánban, ahová a környékbeli társasházakban élők hordhatják lebomló hulladékukat. A nyári melegben a biológia hulladék nagyon kellemetlen szagot eredményezhet a kukákban, de miért is dobnák ki az emberek azt, ami újrahasznosítható?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.