Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 13. hétfő, Jenő

Tájfutás a Gellérthegyen

Újbuda   |   2019, május 16 - 13:13
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tájékozódási futóversenyt rendezett a Gellérthegyen a Tájfutás Világnapja alkalmából a Tabáni Spartacus sportegyesület. A versenypálya mellett mobilalkalmazás segítségével teljesíthető, állandó ellenőrzőpontos útvonalat is létrehozott a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség. Az eseményre Monspart Sarolta tájfutó világbajnok, tizennégyszeres magyar bajnok is ellátogatott.

A zord idő ellenére százan vettek részt a Tájfutás Világnapja alkalmából a Gellérthegyen megrendezett tájékozódási futóversenyen. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával eddig tíz helyszínen épített ki tájfutó pályát városi környezetben, parkokban a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség. Az állandó ellenőrzőpontos pályát nem papírtérképpel, hanem annak telefonra tölthető változatával lehet teljesíteni. Az elektronikus térképen bejelölt pontok megtalálását a játékosok QR-kód leolvasásával igazolják. A Magyar Tájékozódási Futó Szövetség további pályák létrehozását is tervezi.
A családok futva, sétálva akár több alkalommal is teljesíthetik a gellérthegyi pályát, teljesítményüket pedig a MOBO applikációval elemezhetik.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.