Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Támfalomlás: Újbuda felelőssége kizárható

Újbuda   |   2015, február 3 - 12:05Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem előzetes felmérése szerint nem az önkormányzat felelős a vasúti támfal omlásáért. A végleges szakértői véleményre hétvégéig várni kell.

Az önkormányzat munkatársai, többek között a Katasztrófavédelem, a Bányakapitányság és a MÁV Zrt. szakembereivel a hétfőn helyszíni bejárást tartottak a Déli Pályaudvar felé vezető alagútnál bekövetkezett rézsű- és alagútomlás helyszínén. Az önkormányzat által a Budapesti Műszaki Egyetemről felkért, független szakértők előzetes véleménye alapján nem a Csukló utcán megjelenő csapadékvíz okozta a támfal megcsúszását, a műszaki probléma okai ennél összetettebb körülményekre vezethetők vissza. Az újbudai önkormányzat felelőssége így kizárható az ügyben, azaz nem helyénvaló a MÁV azon állítása, melyben egyértelműen a XI. kerületet tette felelőssé az ügyben – derült ki az önkormányzat állásfoglalásából.

A MÁV és a Katasztrófavédelem munkáját mindenben segíti a kerület annak érdekében, hogy mielőbb helyreállhasson a közlekedés a területen. Emellett az érintett útszakasz elhatárolásával, a veszélyre figyelmeztető és forgalomkorlátozó táblák kihelyezésével a szükséges óvintézkedéseket is megtette a kerület vezetése. A végleges írásos szakvélemények a héten elkészülnek, amint ezeket kézhez kapja városvezetés, részletes tájékoztatást ad a támfal megcsúszásának lehetséges okairól.

Újbuda