Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Tanévzáró a Petőfi iskolában

Újbuda   |   2019, június 20 - 13:10
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hoffmann Tamás polgármester köszöntötte a tanulókat, szülőket és a pedagógusokat a kerületi központi tanévzáró ünnepségen az Újbudai Petőfi Sándor Általános Iskola aulájában.

 

– Az iskolának az a feladata, hogy a kérdezést természetes és leküzdhetetlen szokásunkká tegye – idézte Örkény István szavait a tanévzárón a polgármester. Hoffmann Tamás arra biztatta a gyerekeket, hogy merjenek kérdezni, mert így tudják növelni tájékozottságukat, tudásukat. Egyúttal gratulált a diákoknak az eredményes szereplésükhöz a tanulmányi versenyeken, amelyeken évről évre egyre többen indulnak.

A Petőfi iskolában a ballagást is most tartották, az ünnepségen elbúcsúztatták a nyolcadik osztályos diákokat is. Pereszlényiné Kocsis Éva igazgató a tanévet értékelő beszédében kiemelte a tanulók jó szereplését a tanulmányi versenyeken, és arról is beszélt, hogy megújult az intézmény tornacsarnoka, és egy okostantermet is átadtak.

Az ünnepségen a polgármester jutalomban részesítette a legjobban teljesítő tanulókat. Átadta az Emberi Erőforrások Minisztériumának elismerő okleveleit is, amelyeket a több évtizeden át végzett kiemelkedő tanítói, szakmai, pedagógiai munkájukért kaptak Bollókné Madarász Márta, Tóthné Erdei Erzsébet és Varga Éva pedagógusok.

(D. B. S.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.