Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 3. péntek, Ferenc

Tanszercsomagot kapnak az újbudai alsósok

Újbuda   |   2020, augusztus 13 - 16:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén szeptemberben is iskolakezdési csomagot kapnak az alsó tagozatos gyermekek Újbudán. A kerület így igyekszik átvállalni a családok iskolakezdéssel járó anyagi terheit, segítve a szülőket, hogy az új tanévet zökkenőmentesen kezdhessék meg gyermekeikkel.

Az iskolakezdés mindig is nagy anyagi kiadással járt, különösen igaz ez a járványos időszakra, amikor a családoknak egyszerre kell felkészülnie a normál és a digitális oktatási rendre is. Ezeken a terheken is szeretne enyhíteni a kerület azzal, hogy továbbra is biztosítja az 1-4 osztályosok számára az iskolai kezdőcsomagot.

Szeptembertől több mint 5000 újbudai gyermek jut így füzetekhez, írószerekhez és más hasznos iskolai felszereléshez. A csomagokat az újbudai pedagógusok véleményezése alapján állította össze az önkormányzat. A tanszereket a tervek szerint a tanévnyitó ünnepséget követően kapják meg a gyerekek az iskolájukban.

Iskolakezdési csomagok tartalmi elemei

2020/2021. tanév

1. osztály 2. osztály 3. osztály 4. osztály
radír radír olló olló
órarend órarend radír radír
postairón postairón órarend órarend
színesceruza-készlet ecsetszett ecsetszett ecsetszett
ecsetszett vonalzókészlet vonalzókészlet vonalzókészlet
dobókocka számolókoronggal zsírkréta készlet vízfesték vízfesték
papírvonalzó vízfesték füzetcímke füzetcímke
vízfesték füzetcímke 1 db sima füzet 1 db ének füzet
füzetcímke 1 db sima füzet 3 db vonalas füzet 1 db szótár füzet
3 db vonalas füzet 3 db vonalas füzet 3 db négyzetrácsos füzet 1 db sima füzet
3 db négyzetrácsos füzet 3 db négyzetrácsos füzet színesceruza-készlet 3 db vonalas füzet
3 db HB-s grafitceruza színesceruza-készlet 2 db HB-s grafitceruza 3 db négyzetrácsos füzet
tornazsák 2 db HB-s grafitceruza tornazsák 1 db HB-s grafitceruza
kulacs tornazsák kulacs tornazsák
láthatósági mellény kulacs láthatósági mellény kulacs
láthatósági mellény láthatósági mellény
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megnyitott az Újbudai Adventi Vásár

Idén először a Bikás Parkban nyitott meg az Újbudai Adventi Vásár, amely egészen szentestéig kínál színes, ünnepi programokat. A megnyitón a Bárdos Lajos Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola gyermekkara és a Petőfi Musical stúdió teremtettek karácsonyi hangulatot, a frissen elkészült korcsolyapályát pedig műkorcsolya bemutatóval avatták fel. Advent első vasárnapján Dr. László Imre polgármester, dr. Gáncs Tamás, a Kelenföldi Evangélikus Egyházközség igazgató lelkésze, és Kelemen Imre atya, a Kelenföldi Szent Gellért templom plébánosa ünnepi beszédeik után együtt gyújtották meg az adventi koszorú első gyertyáját.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.