Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. kedd, Vendel

Tanulmányi ösztöndíjra pályázhatnak a kiváló tanulók

Újbuda   |   2015, szeptember 9 - 19:56
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tehetséges gyerekeknek és kiemelkedő tanulmányi eredményt elért diákoknak hirdet ösztöndíjprogramot Újbuda Önkormányzata a 2015/2016-os tanévre.

A pályázaton a kerületben állandó lakosként élő, állami, illetve egyházi fenntartású 5-8. évfolyamos nappali rendszerű oktatásban részt vevő, az önkormányzat által működtetett általános iskolák tanulói vehetnek részt. Feltétel továbbá, hogy a jelentkező tanulmányi eredménye 4,8 feletti legyen az elmúlt két tanév végén.

A 9-13. évfolyamos nappali rendszerű oktatásban részt vevő középiskolai tanulók közül azok jelentkezhetnek a pályázatra, akik az önkormányzat által működtetett iskolákba járnak, van újbudai állandó lakcímük és tanulmányi eredményük 4,74 feletti.

Az ösztöndíj tíz naptári hónapra nyerhető el, legmagasabb összege általános iskolai tanuló esetén 5000, középiskolai tanuló esetén 8000 forint havonta.

A részletes pályázati kiírást a www.ujbuda.hu honlapon érhető el.

Kapcsolódó tartalmak: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.