Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 7. kedd, Apollónia

Tanuszoda épül Gazdagréten

Újbuda   |   2014, április 4 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email
Letették a Gazdagréten felépülő tanuszoda alapkövét csütörtökön. Az eseményen jelen volt Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, Hoffmann Tamás, Újbuda polgármestere és Dala Tamás, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ vezetője. A tanuszoda elhelyezett alapkövét Szederkényi Károly atya, a gazdagréti Szent Angyalok templom plébánosa áldotta meg.

Tanuszoda épül Gazdagréten, melynek alapkő-letételére ünnepélyes keretek között került sor. Kormányzati elképzelés szerint kiemelt cél, hogy minden gyermek tanuljon meg úszni, ezért tanuszoda-építési program indul. Ennek része lesz a Gazdagréti beruházás is.

Az eseményen Simicskó István sportért és ifjúságért felelős államtitkár elmondta: - Amikor tanuszodákat, tornatermeket építünk, elsősorban gyermekeinkre, a jövő generációira gondolunk. Az elmúlt időszak egyik legnagyobb eredménye a mindennapos testnevelés, ennek infrastrukturális feltételeinek biztosítása érdekében indította a kormány a tornaterem- és tanuszoda-építési programot. Ma már több mint hatszázezer diák sportol rendszeresen a testnevelésórákon, számuk pedig évről-évre nőni fog - mondta.

Az Eurobarométer egyik tanulmánya szerint míg 2009-ben a magyaroknak csupán 5 százaléka sportolt rendszeresen, jelenleg ez az arány 15 százalékos, ami a legintenzívebb növekedés az Európai Unióban - tette hozzá Simicskó István.

Újbudán számos sportfejlesztés valósult meg az elmúlt négy évben. Ilyen például a Bikás parkban épült 800 méteres futókör, a szabadidő- és kondicionáló park. A Tüskecsarnok és uszodakomplexum átadása év végére várható, a Gabányi Sportcsarnok 120 milliós kormánytámogatással újul meg, a Nyéki Imre uszoda bővítésére is 120 millió forint jut az idei költségvetésből.

Újbuda/MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.