Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Társadalmi egyeztetés a 7-es, a 33-as buszcsalád és Dél-Buda tömegközlekedéséről

Újbuda   |   2015, október 28 - 09:30
Nyomtatóbarát változatSend by email

Társadalmi egyeztetés indul a 7-es és a 33-as buszcsalád, valamint Dél-Buda tömegközlekedésének tervezett változásaival kapcsolatban. A Budapesti Közlekedési Központ november 10-éig várja a Nagytétényben, Budatétényben, Budafokon, Albertfalván, Kelenföldön, Lágymányoson, a Belvárosban, Zuglóban és az Újpalotán élők és a környék járatait használók véleményét, észrevételeit. A módosítási tervek megismerésére és a véleményezésére a www.bkk.hu/te/del-buda oldalon van lehetőség.

A tavaly tavaszal átadott M4-es metró jelentősen átalakította a közlekedési szokásokat Dél-Budán, ám a megújult felszíni hálózaton – ideiglenes jelleggel – megmaradtak a metróátadás előtti hagyományos közlekedési irányok  - állítja a Budapesti Közlekedési Központ. A társaság az elmúlt időszakban több alkalommal végzett utasszámlálást és komplex forgalomfelvételt az érintett vonalakon, melyek alapján – a megváltozott utazási szokásokkal összhangban – kidolgozta javaslatát, amit társadalmi egyeztetésre bocsát. A változtatásban a 7E, a 33-as, a 103-as, a 103A (új járat), a 101-es, a 101E (új járat), a 107-es, a 114-es, a 133-as, a 203E (új járat), a 213-as, a 214-es és a 233-as járat érintett.

Változások a 7-es és a 33-as autóbuszcsalád közlekedésében

- Nagytétény és Budatétény térségéből Pest felé bővülnek a közvetlen közlekedési kapcsolatok. A 22. kerületből a 133-ason kívül új gyorsjárattal, a meghosszabbított útvonalú 33-as járattal is el lehet majd jutni a pesti belváros felé.

- A 33-as járat átveszi a 107-es és a 233-as járat szerepét.

- A 7E gyorsjárat hétköznap a reggeli és délutáni csúcsidőszakban, illetve napközben sűrűbben közlekedik majd.

- A 133-as járat útvonala az Egyetemváros térségében módosul: a Bogdánfy utcában, a Petőfi híd budai hídfőjénél, illetve a Műegyetem rakparton új megállóhely létesül, így a legforgalmasabb időszakokban bővül az egyetemi épületek közösségi közlekedési kiszolgálása.

Változások Lágymányos és Kelenföld térségében

A 103-as busz meghosszabbítva közlekedik majd, a Budafoki út–Hengermalom út csomóponttól a Budafoki úton át a Móricz Zsigmond körtérig jár.

- A kerületközponti eljutási lehetőségek fejlesztése és a Szent Imre Kórház metrókapcsolatának javítása érdekében a 114-es, a 213-as és a 214-es autóbusz belső végállomása a Móricz Zsigmond körtérre kerül.

- A 213-as busz mellett a 214-es járat is a Fehérvári út–Kondorosi út–Tétényi út útvonalon közlekedik majd.

Változások Budafok-Tétény térségében

A 101E (mai 101-es) járat sűrítéseként, 203E járatszámmal új járat indul a legforgalmasabb időszakokban Donát-hegy térségéből a Balatoni úton át az M4-es metró végállomásáig, Kelenföld vasútállomásig.

- A Rózsakert utcai lakótelep kedvező kiszolgálása érdekében, a 233-as járatot helyettesítve a 214-es járat útvonala módosul. A 214-es autóbusz a továbbiakban nem érinti az Ispiláng utca végállomást, helyette a Rózsakert utca – VII. utca – Dózsa György út hurokútvonalat járja be.

A véleményezésre és a javaslattételre november 10-ig van lehetőség a www.bkk.hu/te/del-buda oldalon.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.