Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 11. szerda, Árpád

Társadalmi egyeztetés a dél-budai buszhálózatról

Újbuda   |   2016, március 3 - 13:41
Nyomtatóbarát változatSend by email

A 4-es metró átadása óta eltelt időszak tapasztalatait összegezné a BKK és ha szükséges módosítana a metróvonalhoz kapcsolódó dél-budai buszhálózaton. Emiatt társadalmi egyeztetésre bocsátja autóbusz-hálózati fejlesztésének koncepcióját. A tervezett változások interaktív térképes felületen ismerhetők meg a http://www.bkk.hu/te/m4-felszin/ oldalon, a véleményeket március 16-ig várják.

Társadalmi egyeztetést kezdeményez a Budapesti Közlekedési Központ a 4-es metróhoz kapcsolódó buszhálózat átalakításról. Az egyeztetés célja, hogy a XI. kerületi buszjáratok fejlesztésével könnyebben elérhető legyen a metró, a buszok hatékonyabb szolgáltatást nyújtsanak és javuljon a XXII. kerület közlekedése is. Az elmúlt években a metróvonal indításával összefüggő hálózatfejlesztés eredményeként Újbuda déli része és Budafok-Tétény felől új, a metró elérését segítő járatok indultak, a felszíni járatok mellett azonban megmaradtak a metróval lényegében párhuzamosan haladó buszvonalak. A BKK utasforgalmi felmérései szerint ezek a járatok veszítettek népszerűségükből.

A BKK tavaly ősszel a 7-es és a 33-as járatcsalád átalakításával kapcsolatban kérte ki az utasok véleményét; most ezt a javaslatot bővítette ki, fejlesztette tovább, reflektálva a nagyszámú és korántsem egységes elképzelésekre. Az új javaslat célja, hogy a metróval párhuzamos buszjáratok helyett még jobb felszíni kapcsolatot nyújtson a 4-es metróhoz. Érinti a Buda különböző területeiről a Rákóczi út térségébe beérkező, illetve Zugló és Újpalota felé továbbközlekedő buszjáratokat, nem változnak a belváros és Újpalota közötti vonalak, azonban a Buda felé továbbközlekedő autóbuszok nem a metró felett közlekednének tovább. Kedvezőbbé válna többek között Gazdagrét, Kelenvölgy és Farkasrét metrókapcsolata. A Kelenvölgyet érintő járatok struktúrájának átalakításával módosulna néhány, a térségben közlekedő járat forgalma is és javulna a 4-es metró közösségi közlekedési kapcsolata Budafok-Felsőváros, illetve Budatétény lakóterületei felől is. A Rózsakert utcai lakótelep felől a Balatoni úton át Kelenföld vasútállomásig a gyorsjárati kínálat jelentősen bővülne, egyúttal egyszerűsödne Budafok-Felsőváros autóbusz-hálózata.

A javaslat a http://www.bkk.hu/te/m4-felszin/ oldalon ismerhető meg, az utasok és a lakosság észrevételeit ugyanezen az oldalon várják március 16-ig.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.