Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Téli Ovi Olimpia a kerületi gyerekeknek

Újbuda   |   2019, december 9 - 10:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Kilencedik alkalommal rendeztek Téli Ovi Olimpiát a kerületi gyerekeknek. Az Újbuda Sportjáért Nonprofit Kft. által szervezett sporteseménynek a Gabányi László Sportcsarnok adott helyet december 5-én.

Az ovi olimpia célja a sport népszerűsítésén túl, hogy megtanuljanak a gyerekek csapatban mozogni, megismerjék az összetartozás erejét. A szervezők célja ezzel a rendezvénnyel is az volt, hogy felhívják a gyermekek figyelmét a játékos sportolásra és a mozgás szeretetére. A Gabányi László Sportcsarnokban 11 óvoda gyermekei két turnusban vettek részt a váltóversenyeken és játékos vetélkedőkön. Az óvodásokat László Imre polgármester köszöntötte, az eseményről minden gyermek ajándékcsomaggal térhetett haza.

T. E.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.