Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 22. csütörtök, Előd

Templombúcsú Szentimrevárosban

Újbuda   |   2016, november 7 - 12:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az első magyar király fia, Szent Imre herceg ünnepe novemberben van. A Szent Imre Plébániatemplom hívei évről évre vásári forgatagot és egyéb eseményeket is tartanak a templom búcsúnapján.

Idén a Bolberitz Pál teológus professzor és Balás Béla kaposvári megyés püspök közös diputájából keletkezett interjúkötetet mutatták be a templomban, a hívek pedig dedikáltathatták is a Regnum Mariannum című kötetet a szerzőkkel. Az ilyenkor szokásos ünnepi szentmiséken és a vásári forgatagon túl az egészségre is gondoltak a szervezők. A Szent Imre Gimnázium tükörtermében ingyenes egészségügyi szűrővizsgálatokon vehettek részt a hívek a Dr. Batthyány László Orvos-kör jóvoltából, akik hasznos életviteli tanácsokkal is ellátták az érdeklődőket.

D. B. S.

 

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

NEGYEDÓRA: Bakó Eszter iskolapszichológus a tanévkezdésről (2020.08.27.)

A családok számára mindig nehéz időszak a szeptemberi tanévkezdés. Különösen ebben az évben jár majd sok bonyodalommal a gyermekeket újra az iskolába küldeni, hiszen március óta nem tanultak ott. A COVID-19 járványnak pedig még nincs vége, elképzelhető hogy újra megszakad a tanév. Sokakban ezért is fogalmazódnak meg aggodalmak az új tanév kezdetén. Segítségül Bakó Eszter pszichológust hívtuk, aki az elmúlt pandémiás időszak iskolai tapasztalatait összegezve segít felkészülni a rendhagyónak nem nevezhető iskolakezdésre.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.