Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
február 23. vasárnap, Alfréd

Tervezzen utcabútort Budapestre!

Újbuda   |   2015, január 22 - 14:06
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bútorozd be a városodat! címmel indít formatervezési pályázatot a Főkert Nonprofit Zrt. az FKF Nonprofit Zrt., a Design Terminál és a Hello Wood. A lakosság beleszólhat a város parkjainak, köztereinek arculatába és akár az „én városom” életérzés is erősödhet - állítják.

A budapesti parkok, terek közös problémája, hogy padjaik, hulladékgyűjtőik többnyire elavultak, nem komfortosak, ráadásul arculatuk sem egységes. A FŐKERT ezért olyan felhívást tett közzé, amellyel ötvözné a modern városi igényeket és a megnövekedett igénybevételt.

A jó utcabútor kritériuma, hogy ne csak kényelmes legyen, hanem harmonizáljon az épített, illetve természetes környezettel is. A bútorok illeszkedhetnek Budapest sokszínű hangulatához, készülhetnek specifikusan egy-egy helyre vagy lehetnek funkció-orientáltak. A pályázatra nem csak egyetemisták és profik ötleteit várják, hanem általános- és középiskolás diákok, valamint nem szakmabeliek terveit is.

Három kategóriában - diák, egyetemista, valamint profi – lehet pályázni, melyek mindegyikében három győztest hirdetnek, ezen kívül közönségdíjakat is adományoznak. A pályázat során szétosztható keret összege három és félmillió forint, a győztes pályamunkákból kültéri kiállítás nyílik.

A pályázat részletes kiírását a FŐKERT és a projekt közös oldalán, a www.énvárosom.hu oldalon lehet elolvasni. Beadási határidő: 2015. március 8. éjfél

Tervezzen utcabútort Budapestre!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időtálló alkotások négy dimenzióban  

Második alkalommal láthatók önálló tárlaton Klimo Péter látvány-, díszlet- és jelmeztervező képzőművészeti alkotásai. A közönség először tekintheti meg a művész klímaváltozásra reagáló Égő föld című alkotását a Tér Galériában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.