Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Tesztüzemben a Budai Parkszínpad

Újbuda   |   2015, június 2 - 12:21
Nyomtatóbarát változatSend by email

Június elsején tesztüzemmel indult a Budai Parkszínpad új szórakozóhelye, ami igazán ígéretes, de a legelső napon a tesztüzem erősen tesztüzemnek mondható. Lesz majd szemetes, lesz majd kaja, lesz homokozó is, lehet majd kártyával fizetni, lesz wifi, de egyelőre ezek nincsenek – írja az Index.

A cikk szerint a hely jól néz ki, szellős, tágas, kellemes a narancs színű árnyékolókkal, az óriás babzsák fotelekkel, a tesztüzemben 20 százalékkal olcsóbb árakkal, és szuper kedves kiszolgálással.

Tíz évig tartott a bezárás és a graffitis, elhanyagolt budai kerthelyiség helyén az Erzsébet térnél üzemelő népszerű Fröccsterasz tulajdonosai nyitottak új helyet, ami 10-23 óráig lesz nyitva, és a régi hagyománnyal ellentétben nem lesznek koncertek, csak halk zene szól majd a környéken lakók örömére.

Sokáig húzódott a felújítás és nyitás, de a cikk írója már az első nap két kisgyerekkel, egy rollerrel és egy babakocsival tesztelte a helyet, ami szerinte csak félig volt jó ötlet. Bár korábban nagyon gyerekbarátnak ígérték az új Parkszínpadot, Munk Veronika írása alapján ebből egyelőre kevés látszik. A cikkből kiderül, hogy a főbejárattól érkezve nincs rámpa a lépcsőn, és a két nagy területi egységet (az egykori nézőteret és az egykori színpadot, illetve az amögötti ligetes bárpultot) összekötő átjárónál is lépcsők nehezítik a kerekes haladást. Oldalirányból viszont két helyről akadálymentesen be lehet jutni, és akkor csak a két nagy egység közti lépcső zavar be. Az egykori színpadi árokban elvileg homokozó lesz.

Az első nap alapján összességében nagyon úgy tűnik, hogy olyan hely nyílt a Parkszínpadon, ami a Pagony mellett nagyon jól fog jönni Budán, ahol kellemesen lehet üldögélni, beszélgetni, és ahol a gyerekesek simán megférnek a békésen poharazgató társaságokkal. Az írás teljes terjedelmében itt olvasható.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.