Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 29. kedd, Mihály

Tizennyolc újbudai érem a Kyokushin Karate Diákolimpia elődöntőn

Újbuda   |   2016, március 2 - 12:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Budai Harcművész SE újbudai csapata 27 versenyzővel vett részt a félév legfontosabb karatés versenysorozatán, a Diákolimpián, ahol a felsőoktatási pluszpontokért is folyik a harc. Az elődöntőt a várpalotai sportcsarnokban tartották február 28-án, a versenyre 32 sportegyesület 282 versenyzőjének 351 nevezése érkezett.

A kerületben 6 éve működő Budai Harcművész SE legnagyobb létszámú csapatként jelent meg a várpalotai versenyen. Nem maradtak el a jó eredmények: a versenyzők 2 arany-, 7 ezüst- és 9 bronzérmet szereztek. Az újbudaiak az iData Kft. segítségével heti 3-5 edzésen túl, egynapos táborokban is készültek a versenyre.

A Diákolimpia döntőjét Veszprémben az Arénában tartják április 2-án tartják, melyre kategóriánként az elődöntők legjobb nyolc versenyzője jut tovább. A Budai Harcművész SE ismét népes csapattal képviseli majd a XI. kerületet és a versenyzők iskoláit.

Eredmények:

Formagyakorlat

  1. helyezett: Kiss Balázs (Újbudai Bocskai István Általános Iskola)
  2. helyezett: Koncsik Bálint (Talento-Ház Általános Iskola), Matuz Ágnes (Újbudai Ádám Jenő Általános Iskola), Igarashi Dóra Ami (Újbudai József Attila Gimnázium)
  3. helyezett: Nej Zsófia (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Gergely Henrietta (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Végh Antal (Oktopus Multimédia Intézet).

Legjobb 8-ba győztes mérkőzéssel került: Jutasi Marcell (Talento-Ház Általános Iskola), Hua Ngoc Lan Nhi (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Nagy Nóra Melinda (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Szeitz Adrienn (Szent Margit Gimnázium), Kátay Bulcsú (Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola).

Küzdelem:

  1. helyezett: Lestál Fanni (Lisznyai Utcai Általános Iskola)
  2. helyezett: Bakai Benedek (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Torma Máté (Németvölgyi Általános Iskola), Fris Gergely (Érdi Teleki Sámuel Általános Iskola), Fris Norbert (Érdi Vörösmarty Mihály Gimnázium).
  3. helyezett: Gergely Henrietta (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Kátay Bulcsú (Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola), Frányó Márk (Bartók Béla Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola), Pável Zoé (Budenz József Általános Iskola és Gimnázium), Szeitz Adrienn (Szent Margit Gimnázium), Molnár Tibor (Szent Margit Gimnázium).

A versenyt győzelem nélkül zárta, de szépen helytállt: Jeles Csanád (Farkasréti Általános Iskola),  Mátyás Ádám (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Király Tekla (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Schrank Sarolta (Kosztolányi Dezső Gimnázium), Éliás Péter (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Kotroczó Bálint (Újbudai Bocskai István Általános Iskola), Lukács Marcell (Újbudai Bocskai István Általános Iskola).

További jó fotók a versenyről: 

https://www.facebook.com/media/set/?set=a.573163212833164.1073742015.164197317063091&type=3

további információ:karatebuda.hu, facebook.com/ujbudakarate

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Negyedóra Dr. Gara Imrével

’Mindenki a vakcináról beszél, pedig lehet, hogy a gyógyszer hamarabb célba ér’ – vallja dr. Gara Imre orvosprofesszor. A szakértő szerint ma már számos ígéretes gyógymód, meglévő vagy éppen fejlesztés alatt álló orvosság és biológiai terápia vizsgálata zajlik a világban, amelyek közül bármelyikről kiderülhet, hogy segít a koronavírus legyőzésében. A professzor azt sem tartja kizártnak, hogy épp egy magyar találmány fog áttörést hozni a gyógykezelésben. Dr. Gara Imre az orvosi kutatások aktuális eredményeiről, az alternatív gyógymódok hátrányairól, valamint a vírustagadás pszichológiai okairól is beszélt az Újbuda TV-nek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.