Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 29. vasárnap, Taksony

Több mint állásbörze - Startup Safary Újbudán is

Újbuda   |   2016, április 25 - 13:37
Nyomtatóbarát változatSend by email

Április 21-22-én a teljes budapesti tech/startup ökoszisztéma megnyitotta kapuit Budapesten. A Startup Safary szervezésében gyakorlatilag minden menő budapesti startup és tech cég betekintést engedett mindennapjaiba.

A Berlinből indult kezdeményezés lényege, hogy adott időszakban közelebb kerülnek egymáshoz a befektetők, accelerátorok (startupok támogatására létrejött magánvállalkozás), inkubátorok. Ez jó lehetőség az aktuális startupok megismerésére, vagy akár álláskeresőknek a kapcsolat- és karrierépítésre. Az érdeklődők több, mint 80 állomás eseményei közül választhattak, illetve betekinthettek a cégek hétköznapjaiba, melyre a hagyományos állásbörzéken nincs lehetőség.

A Startup Safary programjait hagyományos előadások, worshopok, illetve irodatúrák alkották városszerte. A nagyszabású rendezvénysorozat egyik helyszíne a kerületben található Kortárs Építészeti Központ volt. A KÉK 2015 szeptemberében költözött a Bartók Béla úti utcafronti helyiségbe, amely egyben közösségi iroda, projektgaléria, városi labor és innovatív rendezvényhelyszín is.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.