Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 18. csütörtök, Frigyes

Több mint négyszáz jelöltet jelentettek be az utolsó órákban

Újbuda   |   2018, március 6 - 09:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra, az utolsó két órában több mint négyszáz jelölt adta le ajánlását a választási irodákban.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint az egyéni választókerületekben nyilvántartásba vételüket kérők száma hétfő délutánra - a jelöltállítás határideje előtt két órával - megközelítette a 2300-at. Az összes jelölt - vagyis az egyéni választókerületben indulók és az országos listán indulók - száma 3233 volt. (Vannak olyan jelöltek, aki országos listán és egyéni választókerületben is indulnak, de vannak olyanok is, akik csak egyéniben vagy csak listán próbálnak meg bejutni a parlamentbe.)
A jelöltállítás határidejének lejárta után, 17.30-kor összegzett adatok szerint az összes jelölt száma 3668 volt, vagyis két és fél óra alatt 435 újabb jelölt indulását rögzítették a választási irodákban.
Az országgyűlési választáson csak az indulhat jelöltként, akinek határidőre sikerült összegyűjtenie legalább 500 érvényes ajánlást, az ajánlóíveket leadta a választási bizottságnál, a testület pedig az ajánlások ellenőrzése után hivatalosan nyilvántartásba vette.
A hétfő délután négy órai határidő után beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.
Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, azaz pénteken veszik nyilvántartásba.
A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.
Mindezek alapján tehát bár a határidő lejárt, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek majd a bejelentett és a nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.