Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Több mint négyszáz jelöltet jelentettek be az utolsó órákban

Újbuda   |   2018, március 6 - 09:20
Nyomtatóbarát változatSend by email

Hétfő délután négy órakor lejárt az ajánlásgyűjtési és jelöltállítási határidő az áprilisi országgyűlési választásra, az utolsó két órában több mint négyszáz jelölt adta le ajánlását a választási irodákban.

A Nemzeti Választási Iroda (NVI) adatai szerint az egyéni választókerületekben nyilvántartásba vételüket kérők száma hétfő délutánra - a jelöltállítás határideje előtt két órával - megközelítette a 2300-at. Az összes jelölt - vagyis az egyéni választókerületben indulók és az országos listán indulók - száma 3233 volt. (Vannak olyan jelöltek, aki országos listán és egyéni választókerületben is indulnak, de vannak olyanok is, akik csak egyéniben vagy csak listán próbálnak meg bejutni a parlamentbe.)
A jelöltállítás határidejének lejárta után, 17.30-kor összegzett adatok szerint az összes jelölt száma 3668 volt, vagyis két és fél óra alatt 435 újabb jelölt indulását rögzítették a választási irodákban.
Az országgyűlési választáson csak az indulhat jelöltként, akinek határidőre sikerült összegyűjtenie legalább 500 érvényes ajánlást, az ajánlóíveket leadta a választási bizottságnál, a testület pedig az ajánlások ellenőrzése után hivatalosan nyilvántartásba vette.
A hétfő délután négy órai határidő után beérkező ajánlásokat és jelentkezéseket a bizottságok már nem fogadhatják el.
Az ajánlásokat a bizottságok mellett működő irodáknak ellenőrizniük kell. Azokat a jelölteket, akik közvetlenül a hétfő délutáni határidő előtt adták le ajánlásaikat, a választási bizottságok legkésőbb a bejelentést követő negyedik napon, azaz pénteken veszik nyilvántartásba.
A jelöltek bejelentését, illetve a választási bizottságok döntéseit a jelöltek nyilvántartásba vételéről a bizottságok mellett működő választási irodák rögzítik a választási informatikai rendszerben, és az adatok így jelennek meg az NVI internetes tájékoztató oldalán, a www.valasztas.hu-n.
Mindezek alapján tehát bár a határidő lejárt, a www.valasztas.hu oldalon még egy ideig folyamatosan frissülnek majd a bejelentett és a nyilvántartásba vett jelöltek számára vonatkozó adatok.

MTI

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.