Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 21. szerda, Konrád

Több női utcanevet! – Nőnapi köszöntés

Újbuda   |   2021, március 8 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

László Imre polgármester a járványhelyzet miatt videoüzenetben tette közzé köszöntőjét a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

„Továbbra is dolga van azzal a társadalomnak, hogy az élet minden területén, a munkahelyen, otthon, a karrierben és a család-építésben csökkentsük és megszüntessük a nemek közötti egyenlőtlenséget. Nem szabad adottnak venni, hogy jellemzően nők végezzenek olyan munkákat, amelyek a legnehezebbek. Gondoljunk csak arra, ami napjaink járványa közepette leginkább megmutatja arcát, mégpedig a gondozás kérdésére. Leginkább nők ápolják a betegeket, az időseket és hozzátartozóinkat, mégis bérezésben messze elmaradnak attól, ami a 21. században elvárható.”

„Mi a nőket nem kizárni akarjuk a politikából, hanem bevonni, a női alpolgármesterek és képviselők tudása nélkül Újbuda sem lenne az, ami” – emelte ki László Imre.

„Újbuda csatlakozott ahhoz a kezdeményezéshez, hogy a nők iránti elköteleződés a közterületeken is megmutatkozzon” – jelentette be a polgármester. A közeljövőben, a lakosság javaslatait is figyelembe véve, híres nőkről fognak közterületeket elnevezni a XI. kerületben.

Az Újbudai Idősek Házában élő hölgyeket külön videoüzenetben is köszöntötte a polgármester a Nemzetközi Nőnap alkalmából.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Karinthy és a Nézőművészeti Kft.  

Az Utazás a koponyám körül című Karinthy-kisregény színpadi adaptációjának bemutatására készülnek a Nézőművészeti Kft. művészei, Scherer Péter és Marton Róbert, Gyulai Eszter közreműködésével. Az alkotói folyamatról, a Karinthy családhoz való kötődésről és az őszre tervezett előadásról beszélgetett a művészekkel Kovács Gabriella a B32 Galéria és Kultúrtér Hármas szereposztás című podcastsorozatában.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.