Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
november 28. szombat, Stefánia

Több villamos közlekedése változik ideiglenesen

Újbuda   |   2019, november 14 - 09:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Péntek estétől ideiglenesen megváltozik az Alkotás utcán haladó villamosok közlekedése. Pályajavítás miatt a 17-es a Villányi út helyett a Krisztina körút felé halad, a 61-es két szakaszon, Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyegyed utcáig jár, az 59-es helyett pótlóbusz viszi az utasokat. A munkálatok várhatóan november 24-ig tartanak.

Péntektől az Alkotás utcában, a Nagyenyed utcánál villamospálya-felújítást végeznek, ezért módosul a közlekedés. November 15-én 20 órától és 24-én 22 órától az utolsó járatindulásig a 17-es villamos a Déli pályaudvartól a Móricz Zsigmond körtér felé a Krisztina körúton közlekedik. A 61-es vonalán, a Móricz Zsigmond körtér és a Széll Kálmán tér között, pótlóbusz viszi az utasokat a Villányi úton és az Alkotás utcán át, 61-es jelzéssel. A pótlóra felszállni a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Móricz Zsigmond körtéren a villamosvégállomás mellett lehet. Az 59A villamos helyett pótlóbusz jár majd 59-es jelzéssel. A buszokra a Széll Kálmán téren a Dékán utca felé vezető gyalogátkelőnél, a Márton Áron téren lehet, a két végállomás között pedig a villamosmegállókhoz közeli buszmegállókban áll meg.

November 16-tól 24-én estig a 17-es villamos továbbra is a Krisztina körúton közlekedik a Villányi út helyett, az 56-os villamos megállóit érintve. A 61-es villamos Hűvösvölgy felől a Déli pályaudvarig, a Móricz Zsigmond körtér felől pedig a Nagyenyed utcáig közlekedik, emiatt egy rövid szakaszon gyalogolni kell. Aki a Széll Kálmán tér felé tart, annak érdemes a Nagyenyed utcánál ideiglenesen megálló 139-es, a 140-es vagy a 140A buszra vagy a Déli pályaudvarnál a 21-es, a 21A, a 39-es, a 102-es, a 139-es, a 140-es, a 140A buszra, vagy az M2-es metróra átszállni.

A Móricz Zsigmond körtér környezete és a Széll Kálmán tér térsége között a BKK az 56-os villamos mellett a Krisztinaváros felé közlekedő 17-es villamost ajánlja. Az 59-es, az 59A és az 59B villamos nem közlekedik, helyettük a Széll Kálmán tér és a Márton Áron tér (Gazdagréti tér) között pótlóbusz jár 59-es jelzéssel.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.