Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Török edző segítségével készültek az újbudai karatésok

Újbuda   |   2016, április 7 - 12:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Bahcelievler Beledyesi Isztambulból érkezett vendégedző a Koroibosz RSE sportolóihoz. A karatesport kiválósága február 19-22. között irányította az edzőtáborozók munkáját.

Yavuz Karamollaoglu, a török karate válogatott edzője, többszörös európai bajnoki és többszörös világbajnoki múlltal rendelkező sportoló a Koroibosz RSE felkérésére edzőtábort tartott Budapesten. A táborban 25 fiatal tehetség vett részt, a pár nap alatt elsajátított mozdulatok és tudás segíti őket az országos magyar bajnokságra, valamint a nemzetközi szereplésre való felkészülésben. - Yavuz Karamollaoglu igazi szaktekintély, nagyon örülök, hogy megosztotta tudását velem és a tanítványaimmal. Minden gyerek, aki részt vett a táborban, elégedetten távozott, az 5 edzés minden percét élvezték és minden tudást magukba szívtak. Egy fantasztikus embert és edzőt ismerhettünk meg benne, olyat, aki tanítani jött ide és a munka minden percét komolyan vette. Elképesztően elhivatott a szakmája és a karate sport iránt. Ittléte megerősítette bennem, hogy jó úton haladunk – mondta Papp Miklós a Koroibosz RSE

vezetője.

A megfelelő fizikai és szellemi felkészülés után március 19-én tartották a Koroibosz Rekreációs és Sport Egyesület tavaszi versenyét, melyen magyarországi egyesületek tagjai vettek részt. A versenyt harmadik alkalommal megrendezték meg Ludányi Attila önkormányzati képviselő támogatásával.

A fiatalok ezt követően a Magyar Bajnokságon is bizonyítottak. Eredmények:

Magyar bajnok

  • Fehér Péter
  • Farkas Milán
  • Geiger Balázs
  • Gáspár Laura (UP)

Ezüst érem

  • Boros Dániel (UP)

Bronzérem

  • Szabó Arvid
  • Dániel Balázs András (UP)
  • Toffalini Leonardo (UP)

Összesített éremtáblázat 30 egyesületből:

Utánpótlás 6. Hely

Haladó Ifi. 4. Hely

Kadet 15. Hely

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Időseket segítő okosmegoldást teszteltek  

Az idősek életében a kor előrehaladtával előbb-utóbb elindul a mentális hanyatlás folyamata; a memóriaromlás, a dezorientáció pedig számtalan veszélybe sodorhatja őket. Újbuda Önkormányzata az Interreg Central Europe finanszírozásával megvalósuló I Care Smart projekt részeként kreatív ötletpályázatot írt ki, amelyre időseknek szóló okosmegoldásokkal lehetett nevezni. Az egyik pályázó, a ForeStream az Újbudai Szociális Szolgálat épületében mutatta be időseknek szóló, kamerákra épülő rendszerét, amely képes egy személy lakáson belüli mozgásából következtetni arra, hogy az illető elindult-e a mentális hanyatlás útján.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.