Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 16. vasárnap, Mózes, Botond

Trabarna szólt a férfiak családi szerepéről a Malomban

Újbuda   |   2016, november 30 - 11:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

Folytatódott a "Fiúk, férfiak, apák helye és szerepe a családban" című tematikus rendezvénysorozat, amelyet az Összefogás Újbudáért Egyesület szervezett a Családbarát Újbuda Program keretében.

Az apák szerepe a gyermekeknek nyújtott példaadás szempontjából nélkülözhetetlen, ezt a témát járja körbe az Összefogás Újbudáért Egyesület új rendezvénysorozata – mondta Ujfalvy-Szabó Zsolt, az egyesület elnöke. A Malom Közösségi Térben tartott program sztárelőadója a kerületben élő kétgyeremekes családapa, Lorán Barnabás azaz Trabarna humorista volt.

Az Összefogás Újbudáért Egyesület 2014 őszétől szervezi a családi élettel kapcsolatos rendezvényeket Családbarát Akadémia címmel. A szervezet 2015-ben csatlakozott az önkormányzat nagy sikerű Családbarát Újbuda Programjához, ennek keretében vetődött fel az apák családban betöltött szerepének hangsúlyozása. A „Fiúk, férfiak, apák helye és szerepe a családban” című programsorozat nyitórendezvényét tavasszal még a Bethlen Gábor Általános Iskola és Gimnáziumban tartották, majd a programsorozat a Malom Közösségi Térben folytatódott.

T. K.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közösségi komposztáló a Feneketlen-tónál

A HUMUSZ Szövetség és a FŐKERT ötlete még csak fél éves, tavaly októberben került ki az első olyan komposztáló keret a Tabánban, ahová a környékbeli társasházakban élők hordhatják lebomló hulladékukat. A nyári melegben a biológia hulladék nagyon kellemetlen szagot eredményezhet a kukákban, de miért is dobnák ki az emberek azt, ami újrahasznosítható?

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.