Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 12. csütörtök, Gabriella

Tucatnyi pályamű és tucatnyi díjazott

Újbuda   |   2018, április 24 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vándorsólymot, balint, szitakötőt, süngombát ábrázolnak azok a képek, amelyek az idén meghirdetett Föld napjához kapcsolódó rajzpályázatra készültek. Az elmúlt évekhez képest ezúttal több pályamű érkezett, ezért a jutalmakat a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében adták át.

Az idei év madara a vándorsólyom, hala a balin, rovara az óriás-szitakötő, vadvirága a kornistárnics, fája a virágos kőris, gombája a süngomba, hüllője az elevenszülő gyík, emlőse a földikutya, ásványa a fluorit, ősmaradványa a Balatonites-Ammonitesz, egyedi fája a zengővárkonyi hős szelídgesztenye. A Föld Napja alkalmából minden évben meghirdetett rajzpályázatra 2018-ban ezeket az állatokat és növényeket ábrázoló rajzokat, plakátokat kellett készíteni. A beadott pályaművek száma több tucatnyi volt, a díjazottak ezúttal a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében vehették át a jutalomkönyveket és az okleveleket. Hoffmann Tamás polgármester úgy fogalmazott: olyan sokan lettünk, hogy „kirúgtuk a ház oldalát”, azaz a Zsombolyai utcai Polgármesteri Hivatal dísztermébe már nem fértek be a legjobbak. Hégli Imre, a Környezetvédelmi Osztály vezetője szerint ez az iskolákban, óvodákban zajló környezettudatos nevelésnek köszönhető. Hozzátette: egész évben vannak tematikus események, ezek közül a Föld Napja a legnépszerűbb.

T. K.

Képek hamarosan!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Egységes társadalombiztosítási járulékot vezetnek be  

Újraszabályozta szerdán az Országgyűlés a társadalombiztosítási (tb) ellátások összes rendelkezését: egységes, 18,5 százalékos társadalombiztosítási járulékkulcsot határoztak meg jövő júliustól, és új rendelkezés az is, hogy aki nem fizeti az egészségügyi szolgáltatási járulékát, három hónap után elesik az egészségügyi szolgáltatás térítésmentes igénybevételének lehetőségétől.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.