Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. hétfő, Dömötör

Tucatnyi pályamű és tucatnyi díjazott

Újbuda   |   2018, április 24 - 13:39
Nyomtatóbarát változatSend by email

Vándorsólymot, balint, szitakötőt, süngombát ábrázolnak azok a képek, amelyek az idén meghirdetett Föld napjához kapcsolódó rajzpályázatra készültek. Az elmúlt évekhez képest ezúttal több pályamű érkezett, ezért a jutalmakat a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében adták át.

Az idei év madara a vándorsólyom, hala a balin, rovara az óriás-szitakötő, vadvirága a kornistárnics, fája a virágos kőris, gombája a süngomba, hüllője az elevenszülő gyík, emlőse a földikutya, ásványa a fluorit, ősmaradványa a Balatonites-Ammonitesz, egyedi fája a zengővárkonyi hős szelídgesztenye. A Föld Napja alkalmából minden évben meghirdetett rajzpályázatra 2018-ban ezeket az állatokat és növényeket ábrázoló rajzokat, plakátokat kellett készíteni. A beadott pályaművek száma több tucatnyi volt, a díjazottak ezúttal a Budai Ciszterci Szent Imre Gimnázium dísztermében vehették át a jutalomkönyveket és az okleveleket. Hoffmann Tamás polgármester úgy fogalmazott: olyan sokan lettünk, hogy „kirúgtuk a ház oldalát”, azaz a Zsombolyai utcai Polgármesteri Hivatal dísztermébe már nem fértek be a legjobbak. Hégli Imre, a Környezetvédelmi Osztály vezetője szerint ez az iskolákban, óvodákban zajló környezettudatos nevelésnek köszönhető. Hozzátette: egész évben vannak tematikus események, ezek közül a Föld Napja a legnépszerűbb.

T. K.

Képek hamarosan!

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online formában emlékezünk meg '56-ról  

A járványveszély miatt idén elmarad a nyilvános megemlékezés a Móricz Zsigmond körtéren, de az 1956-os forradalom kitörésének 64. évfordulójáról igyekszünk méltó módon megemlékezni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.