Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 17. szombat, Rudolf

Túlvilági tükröződések a Trezorban

Újbuda   |   2019, június 14 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Soltész Melindát leginkább üvegművészként ismeri a közönség, aki üvegplasztikák mellett 2008 óta land art műveket is készít. Reflexiók című kiállításán életművének legkedvesebb alkotásai láthatóak a B32 Galéria és Kultúrtér Trezor Galériájában. A kiállítást Kulinyi István vizuális művész nyitotta meg június 12-én.

Soltész Melindát leginkább üvegművészként ismeri a közönség. 1974-ben született, tanulmányait a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen végezte Szilikát Szakon. Sokoldalú és kísérletező üvegművész, aki egy amerikában élő magyar művész,

Ágnes Dénes hatásra kezdett land art-tal foglalkozni. Soltész Melinda Tallintól Dunakesziig a számára legkedvesebb helyszíneket jelölte egy-egy körrel, szimbolizálva a tökéletességet, a teljességet és művészetet.

Hiszi és vallja, hogy az üveg mint anyag többet képes közvetíteni, akár transzcendens világokat is megjelenít.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Törőcsik Maritól búcsúzunk  

Újbuda díszpolgára, minden idők egyik legjobban elismert és díjazott művésze, akire méltán lehetünk büszkék itthon és a világ bármely pontján, április 16-án örökre elhagyott minket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.