Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 16. szombat, Gusztáv

Türelmi időt ad a kerület a mobilparkolásnál

Újbuda   |   2014, június 27 - 00:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

Július elsején indul Magyarországon az egységes mobilparkolási rendszer, új SMS- és hívószámmal. A jelentős változás miatt az újbudai autósok türelmi időre számíthatnak.

 

A türelem nem jelenti azt, hogy nem kell fizetni a parkolásért: a türelmi idő az elírt kódszámra vonatkozik. 

A jelenlegi 810-es SMS-, illetve behívószám helyett a 763-at kell használniuk keddtől azoknak, akik a mobilparkolási szolgáltatást kívánják igénybe venni – emlékeztetett Veres Mihály, a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. vezérigazgatója. A zrt. hat partnerrel szerződött (Vodafone, Telenor, Telekom, Mpark, Evopay, Barion), rajtuk keresztül július 1-től mind a 70 olyan önkormányzat parkolóit igénybe lehet venni mobilon keresztül, ahol ezért fizetni kell. Eddig 42 önkormányzat parkolóira terjedt ki a mobilfizetési rendszer. 
Az eddigi integrátor, az Első Mobilfizetés Elszámoló Szolgáltató (EME) Zrt. nem csatlakozott a rendszerhez, így ügyfeleinek másik szolgáltatót kell keresniük – mondta el Veres Mihály, hozzátéve, hogy az EME is csatlakozhat, ha megfelel a feltételeknek. 
Solymár Károly Balázs, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium infokommunikációért felelős helyettes államtitkára közölte, hogy az EME Zrt. kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen az Európai Bizottságnál, mivel szerinte az állam monopolizálta a mobilparkolást. Az állam azonban csak az egyik szereplő, mivel a privát cégek nyújtják az ügyfeleknek a szolgáltatást – hangsúlyozta az államtitkár. Az EME Zrt. azt közölte az MTI-vel, hogy a társaság szerződései nem szűnnek meg. A szolgáltató szerint az általa nyújtott viszonteladói, mobilkereskedelmi szolgáltatásokra nem vonatkozik a nemzeti mobil fizetési rendszerről szóló törvény.

Újbuda, MTI

Türelmi időt ad a kerület a mobilparkolásnál

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.