Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 25. vasárnap, Lajos, Patrícia

Tűzoltónap: változás a katasztrófavédelem ügyfélfogadásában

Újbuda   |   2018, május 2 - 17:04
Nyomtatóbarát változatSend by email

Országszerte május 4-én tartják a tűzoltónapot. Emiatt ideiglenesen megváltozik az ügyfélfogadás rendje a katasztrófavédelemnél.   

Május 4-e tűzoltónap, azaz munkaszüneti napnak minősül a katasztrófavédelemnél, emiatt országszerte szünetel a hivatali ügyfélszolgálat. Ugyanez igaz a hatósági tevékenységre, azaz május 4-én ott sincs ügyfélfogadás. A katasztrófavédelem készenléti és ügyeleti szolgálatai a fentiektől függetlenül, folyamatosan ellátják feladataikat.

Forrás: BM OKF

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.