Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 6. hétfő, Csaba

Új fejlesztésre készül a 77 Elektronika

Újbuda   |   2018, március 29 - 12:35Nyomtatóbarát változatSend by email

Kutatási fázisba érkezett az a laboratóriumi fejlesztés, amelyen az újbudai székhelyű 77 Elektronika Kft. tavaly ősz óta dolgozik. A fejlesztés a vállalat tavalyi nagy K+F+I beruházásának köszönhető. 

Sikeres esztendőt tudhat maga mögött az újbudai 77 Elektronika Kft. Az orvosdiagnosztikai berendezések teljes körű fejlesztésével, prototípusok tesztelésével, új technológiák kutatásával foglalkozó cég tavaly több mint egymilliárd forintból önálló Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Központot épített újbudai székhelyén. A high-tech vállalat saját forrásból valósította meg a beruházást. Ebben a központban dolgoztak azon, hogy az új innováció - egy laboratóriumi chipes megoldás - kutatási fázisba érkezzen. – Egy tesztcsík segítségével akár háziorvosi vizsgálat során is azonnal diagnosztizálni lehet egy gyulladást, a cukorbetegséget, vagy akár szívinfarktust – mondta Zettwitz Sándor ügyvezető tulajdonos. A rendelőben rögzített adatokat elektronikusan továbbítva gyors eredmény születik.

Az üzletember 31 évvel ezelőtt alapította a jelenleg is 100 százalékban hazai tulajdonban levő céget; a Fehérvári úton működő kft. árbevételének 80 százaléka manapság külkereskedelemből származik, termékeit több mint 90 országba exportálja. Tavaly a 77 Elektronika kapta meg nagyvállalati kategóriában a Családbarát Vállalkozás Újbuda elismerő címet, amellyel a rugalmas foglalkoztatási formák bevezetését, a munkavállalóknak szóló egészségmegőrzési programokat ismerte el az önkormányzat.

A vállalat 2016-ban kapta meg a Magyar Innovációs Nagydíjat a világviszonylatban is egyedülálló félautomata vizeletüledék analizátor termékcsaládjáért. – A teljesen új termékkategóriát létrehozó fejlesztés a humán- és az állatgyógyászat területén egyaránt alkalmazható – emlékeztetett Zettwitz Sándor, aki az Országházból érkezett meg egy gyártósori bejárásra. Ő köszöntötte ugyanis ott azokat a cégeket, amelyek idén győztek ezen a pályázaton. Az ügyvezető tulajdonos nekik is sikeres jövőt kívánt, melynek titka az innováció.

A bejárás alkalmával Németh Zsolt országgyűlési képviselő is méltatta a vállalatot. – A 77 Elektronika Kft. azon cégek közé tartozik, amelyek Újbuda hírét öregbítik – mondta. Az önkormányzat is folyamatosan keresi azokat a megoldásokat, amelyekben a kft. élen jár, amikor egy városrészen belül együttesen teremti meg az ipari környezetet és a lakóövezetet.

T. K.