Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 12. szombat, Villő

Új kenyérrel, ország tortájával és filmvetítéssel ünnepelt Újbuda

Újbuda   |   2020, augusztus 20 - 15:59Nyomtatóbarát változatSend by email

Szent István nap előestéjén a Bikás parkba hívta Újbuda a kerületieket, ahol mindenki megkóstolhatta az új lisztből sütött kenyeret, és az ország tortáját is, majd az István a király rockoperát nézhették meg az ünneplők.

Fehércsokoládés piskóta, sáfrányos birs zselé, kekszes-fehércsokoládés ropogós réteg, mogyoró ganache, mandula mousse, tejcsokoládés bevonat. Latinul kíváncsiság, magyarul izgalmas, újszerű. A Curiositas méltán lett az idei évben Magyarország tortája. Az új kenyér mellett ezt a finomságot is megkóstolhatták azok, akik részt vettek a Szent István napi filmvetítésen a Bikás parkban. A vetítővászon előtt 300 férőhelyet alakított ki Újbuda, hogy kellő távolságból szemlélhessék az esti filmet a látogatók.
Az államalapítást ünneplőket László Imre polgármester köszöntötte.“Szent István jól látta, hogy csak akkor leszünk erős ország, ha része, és részesei leszünk a keresztény Európának” – mondta, majd kifejtette, ennek a döntésnek köszönhető, hogy Magyarország a történelem viharaiban is megmaradt Európa “Csak az tudhatja merre tart, aki nem felejti el, honnan jött.” - zárta beszédét a polgármester. Molnár Gyula, Újbuda országgyűlési képviselője is köszöntötte az államalapítás ünnepére érkezőket. Szent István szavait idézve úgy fogalmazott, képesnek kell lenni egymással békében, nyugalomban élni, nem szabad vitatni más hitét, meggyőződését, vagy bármilyen típusú identitását, mert ez nem vezet jóra.
Az ünneplők végül a kivetítőn megtekinthették a Szegedi Szabadtéri Játékokon 2013-ban bemutatott István, a király rockopera előadásának rögzített felvételét.