Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 26. kedd, Dömötör

Új központot kapott a 60+ program

Újbuda   |   2017, május 18 - 11:44
Nyomtatóbarát változatSend by email

Teljesen felújított, tágas és világos épületben várják mostantól a 60+ program tagjait Őrmezőn a Kérő utcában. Az „Egészséges és Aktív Időskor” projekt részeként átadott Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központ a klubfoglakozások és rendezvények mellett helyet ad a 60+ program ügyfélszolgálatának is. A Bölcső utcai Újbudai Szenior Programközpont továbbra is megmarad programhelyszínnek.

Újbuda 60+ programjának célja az időskor aktív és teljes megélése, amit a szervezők mozgásos, mentálhigiénés és szociális programokkal támogatnak, miközben a modern világban is segítik az eligazodást. Ehhez kapcsolódóan mostantól az Újbudai Önkéntes Koordinációs és Módszertani Központban, a Kérő utcában intézhetik ügyeiket a 60+ program tagjai. A Norvég Alap támogatásával tavaly indult önkéntes projekt keretében lehetőség nyílt a program infrastrukturális fejlesztésére, a Kérő utcai épületet úgy sikerült megújítani és bővíteni, hogy eredeti funkcióját meghagyták. A házban eddig a kézműves foglalkozásoknak helyet adó Újbudai Szenior Rekreációs Központ működött, ott maradt a 60+ program kemencéje, ezért továbbra is felszerelt helyiségekkel várják a kézműves csoportokat.

- A kívül-belül felújított, világos épület számos foglalkozást és programot befogad - mondta Toldi Tamás, az önkormányzat idősügyi referense. Cél, hogy saját kezdeményezéseik és rendezvényeik mellett minden olyan önkéntes közösségnek helyet biztosítsanak, akiknek eddig helyhiány miatt nem tudtak segíteni. Hosszú távon több olyan szakmai fejlesztést, új szolgáltatást is bevezetnek, melyhez eddig hiányzott a hely vagy az infrastruktúra. A Bölcső utcai épület sem zárja be a kapuit, számos, a környékbeliek által kedvelt program - mint például a meridián torna – ott marad.

Az új épület könnyen elérhető tömegközlekedéssel, kellemes, zöld parkos környezetben bújik meg Őrmező lakóházai között. A Kérő utcai központ feladata lesz az is, hogy - mint kiemelt módszertani központ – helyet adjon továbbképzéseknek és konferenciáknak, valamint az idősügyi társszervezetek, önkormányzatok szakmai találkozóinak. A programnaptár feltöltése folyamatos, cél, hogy a vállalt és tervezett szakmai feladatok valamint programok ősztől mind-mind helyet kapjanak az épületben.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Mindent a gyerekről  

Tömegesen jelenik meg a hanyag tartás és a lúdtalp már a legfiatalabb korban – derült ki a Szent Kristóf Szakrendelő gyerekeknek szóló szűrő és tanácsadó napján, ahol a mozgásszervi problémák mellett számos egyéb panasszal foglalkoztak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.