Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 25. vasárnap, Lajos, Patrícia

Új műfaj aratott sikert Gazdagréten

Újbuda   |   2018, április 23 - 14:49
Nyomtatóbarát változatSend by email

Először mutattak be operett a Gazdagréti Közösségi Házban. A Kacsóh Pongrác Színház Miénk az Operett című darabja meghódította közönséget április 21-én.

A kiváló színészekből és táncosokból álló társulat szerint az operett igazi Hungarikum, amelyben sok szépség, érték található ugyanakkor szórakoztató is. Az előadók nemcsak egyszeri előadásban gondolkodnak, május 6-án újra fellépnek Gazdagréten. - Akkor a Babavásár című operettet adják elő – mondta Vosnik Vivien kulturális szervező. Megtudtuk azt is, hogy szeptembertől várhatóan bérletes előadásokkal folytatódik az operett élmények sora a Gazdagréti Közösségi Házban.

D. B. S.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Szombaton kezdődhet az aláírásgyűjtés  

Pénteken nyomtatják ki a választási irodák az ajánlóíveket, amelyeken a választók jelölteket ajánlhatnak az októberi helyi önkormányzati és nemzetiségi választásra. A jelöltek és jelölőszervezetek szombattól kaphatják meg az ajánlóíveket, ezzel elkezdődik az önkormányzati képviselők októberi választására az aláírásgyűjtés.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.