Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 5. szombat, Vilma

Új térkép segíti az éjszaki tömegközlekedést

Újbuda   |   2018, február 16 - 14:07
Nyomtatóbarát változatSend by email

Új, részletgazdag térképet jelentetett meg a főváros és az agglomeráció éjszakai közlekedéséről a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). A felület tartalmazza az összes éjjeli átszállási kapcsolatot és járatinformációkat is.

Már elérhető a BKK új, a főváros és a környező települések teljes éjszakai hálózatát feltáró térképe, amely elődjénél részletgazdagabb, egyértelműbb módon mutatja be az átszállási kapcsolatokat, külön jelölve a menetrendben biztosított csatlakozási lehetőségeket. További információkat is tartalmaz az adott járatokról elősegítve a teljes körű útvonaltervezést. Feltüntették a nemrég bevezetett éjszakai hálózati fejlesztéseket is, mint például, hogy péntek és szombat esténként éjjel fél egyig jár az 2-es és a 4-es metró, vagy a 2-es metróhoz csatlakozó utolsó HÉV is később indul Szentendre és Gödöllő felé. A BKK az éjszakai járatok közlekedését bemutató térképet folyamatosan frissíti az aktuális változásoknak megfelelően.

Az új térkép már elérhető a BKK honlapján. Az éjszakai közlekedésről további fontos információk olvashatók a BKK honlapjának kapcsolódó aloldalán is: http://bkk.hu/ejszakai/. Az új kiadvány mellett továbbra is érdemes használni a BKK honlapján megtalálható térképeket. A harmincféle online térkép között megtalálhatók Budapest egyes városrészeinek közlekedéshálózati rajzai, a kötöttpályás vonalak, az éjszakai járatok térképei, de külön rajzokon megtekinthetők többek között a MOL bubi gyűjtőállomások, a P+R parkolók, illetve a turista autóbuszok számára javasolt parkolóhelyek. A Budapesti Közlekedési Központ FUTÁR utazástervezőjével mobiltelefonon, tableten, vagy asztali számítógépen továbbra is megismerhető a főváros közlekedési hálózata, illetve segítségével bárki megtervezheti utazását.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Több a fertőzött, mint hisszük - Interjú Pusztai Erzsébettel

A járvány elleni védekezés állami feladat, de nekünk is mindent meg kell tennünk, hogy megóvjuk magunkat - állítja dr. Pusztai Erzsébet infektológus, volt egészségügyi államtitkár. - Azaz maszk, távolságtartás, kézfertőtlenítés. Hozzátette, fontos lenne, hogy a jatóságok képesek legyenek felderíteni a fertőzötteket, hogy el lehessen különíteni őket a további fertőzés megakadályozásához. Figyelmeztetett, hogy sokkal több a fertőzött, mint ahányról tudunk - ezért is nagyon óvatosnak kell lenni.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.