Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. csütörtök, Tekla

Újabb 200 ingyenes antitest vizsgálat

Újbuda   |   2021, július 26 - 08:34
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az IgG 60+ Program keretében újabb 200 db szűrővizsgálat elérhető.

További 200 db ingyenes antitest tesztet vehetnek igénybe Újbuda 60 évnél idősebb, Sinopharm vakcinával oltott lakói, amennyiben jelentkezéskor a második oltás beadását követő két hét már letelt.

A korábbi gyakorlat nem változott, hétköznap 9.00 és 17.00 óra között lehet hívni az önkormányzat call centerét a +36 1 372 4566-os telefonszámon, ahol az Újbudai Szociális Szolgálat kollégái regisztrálják a jelentkezést és időpontot egyeztetnek a mintavételezésre.

Az önkormányzat információs email címe: ellenanyagteszt@ujbuda.hu.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Biztonságosabb hely lett a Kelenföldi pályaudvar  

A nagyvárosi aluljáró a társadalmi problémák olvasztótégelye, természetéből adódóan generálja a konfliktusokat. Augusztusban az Örs vezér terén járókat terrorizáló banda ügyét kapta fel a média, majd a beszámolók a Kelenföldi pályaudvart is feltették a problémás csomópontok listájára. A hatóságok fellépést ígértek, lapunk utánajárt, mi történt azóta.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.