Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 20. szombat, Vendel

Újabb harcművészeti elismerést kapott Simicskó István

Újbuda   |   2017, december 15 - 12:12
Nyomtatóbarát változatSend by email

Tiszteletbeli taggá választotta a cselgáncsozók közössége Simicskó István honvédelmi minisztert, Újbuda országgyűlési képviselőjét. A sportág hazai mesterei a Budai Judo Akadémián mondtak köszönetet a politikusnak az intézmény létrejöttéért, valamint a világbajnokság szervezéséért tett erőfeszítéseiért.

Lassan egy esztendeje, hogy a harcművészet szerelmesei birtokba vehették a gazdagréti sportkomplexumot, melynek alapkövét még 2014-ben tette le az országgyűlési képviselő. A Budai Judo Akadémián ma már közel ötszáz gyermek és felnőtt edz rendszeresen, de az élsportolók is gyakran itt készülnek fel a rangosabb mérkőzésekre. Az akadémia sikerét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy telt házzal működik, így hamarosan megkezdődik a második ütem építése is.

A sportkomplexum ötlete évekkel ezelőtt született meg. Tóth László, a Magyar Judo Szövetség elnöke kereste meg az akkor még sportállamtitkárként tevékenykedő Simicskó Istvánt, hogy segítsen a tervek kivitelezésében. A politikus karolta fel a Suzuki Judo világbajnokság megszervezését is, amely újabb sikereket hozott a hazai sportéletnek.

A cselgáncsért tett fáradozásáért a sportszövetség elnöke, Tóth László most mesteri fokozattal tüntette ki a honvédelmi minisztert, majd átnyújtotta neki a világbajnokság aranyérmét.

– Nagyon jólesik, hogy ilyen szép elismerésben van részem, hiszen a harcművészet közel áll a szívemhez. Számomra természetes, hogy segítek a világbajnokság szervezésében, mert minden ilyen rangos sportesemény lehetőséget teremt arra, hogy bebizonyítsuk a világnak, mire vagyunk képesek. Ha jól szervezünk meg egy-egy versenyt, annak híre megy külföldön is, ami a turizmus fellendülését hozza magával – fogalmazott Simicskó István.

Tóth László szövetségi elnök az akadémia tagjainak is meglepetéssel készült: a japán Grand Slam versenyen kapott, különleges kalligráfiával díszített verset ajándékozta a fiataloknak. – Ez az ajándéktekercs az újbudai sportolókat illeti, remélem, minden nap erőt tudnak meríteni az üzenetből, amely az életre, a bátorságra és a kitartásra bátorítja őket – fogalmazott az elnök.

Az ezer négyzetméteres sportközpont jelenleg két teremben összesen 500 négyzetméternyi küzdőfelülettel rendelkezik, ezt jövő nyáron tovább bővítik. Az akadémia ideális sportolási lehetőséget nyújt mindenkinek, az óvodásoktól a veteránokig.

K. A.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Közlekedés az október 23-i hosszú hétvégén

Október 23-án és az azt megelőző napon több fővárosi helyszínen tartanak megemlékezéseket, emiatt forgalomkorlátozásokra kell számítani és változik az több járatok forgalmi rendje is. Október 22-én, hétfőn a szombati, 23-án, kedden az ünnepnapi menetrend lesz majd érvényben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.