Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
április 12. hétfő, Gyula

Újabb szigorításokról döntött a kormány

Újbuda   |   2021, március 4 - 13:28
Nyomtatóbarát változatSend by email

A kormány mai döntése értelmében az óvodák, általános iskolás április 7-ig, a tavaszi szünet végéig bezárnak, az általános iskolákban is digitális oktatásra állnak át. A közép- és felsőoktatásban is marad a digitális oktatás.

Hétfőtől, azaz március 8-tól a következő két hétben, március 22-ig az üzletek zárva tartanak, kivéve az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat, drogériákat és benzinkutakat.
Ebben a két hétben a magánegészségügyet kivéve minden szolgáltatás szünetel.
A maszkhasználat szabadtéren is mindenhol kötelező.
A szabadtéri sporttevékenység, ahol megvalósulhat a távolságtartás, valamint a munkavégzés lehetséges.
A kormány a későbbiekben további kiegészítéseket ígért, ezeket természetesen meg fogjuk osztani.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Megállási tilalom a Tétényi úton  

A járványügyi intézkedések részeként 2021. április 9-én 12.00-tól 2021. május 31-éig tilos megállni a Tétényi úti kórház előtt 20 méter hosszan.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.