Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
május 8. szombat, Mihály

Újbuda ismét gyászol

Újbuda   |   2021, április 19 - 15:42
Nyomtatóbarát változatSend by email

Elhunyt Kissné Otta Katalin a Farkasréti Általános Iskola tanára. 1981 óta szíve mélyéből tanított magyar, dráma és rajztanárként valamint munkaközösség vezetőként az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskolában.

 Diákjai, akiket a szónoklás, versmondás és előadói ismeretek művészetére tanított, rendszeresen rangos helyezést értek el országos és kerületi versenyeken is. Utolsó éveiben szíve vágya volt, hogy ismét alsótagozatban taníthasson és a fiatal tehetségeket fejleszthesse. Ezt a vágyat 2020 óta tanítóként a Farkasréti Általános Iskolában folytathatta.
Csodálatos személyisége, gyermekszeretete, magyar kultúra, nyelv és irodalom tanítás iránti elkötelezettsége példa értékű volt munkatársai számára. Kollégái és tanítványai megőrzik példamutató életének emlékét.
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Átadták a Pro Communitate és Pro Urbe díjakat

Horváth György, a Kelenföldi Egyesület Lakásfenntartó Szövetkezet elnöke kapta idén a „Pro Urbe Újbuda” kitüntetést. A Kelenföldi Városközpont lakóépület-rehabilitációja területén kifejtett munkája, valamint a kerületi polgárok életkörülményeinek javításáért, a városrész szellemi és anyagi javainak gyarapításáért végzett kiemelkedő tevékenysége miatt részesült az elismerésben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.