Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 18. kedd, Piroska

Újbuda ismét leteszteli a bölcsődei, óvodai dolgozókat

Újbuda   |   2021, április 14 - 13:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az április 19-ére előírt intézménynyitás előtt a héten egy kerületi magánegészségügyi intézmény felajánlása révén lehetősége van az önkormányzatnak arra, hogy 580 bölcsődei és óvodai dolgozót ingyenesen leteszteljenek a nyitás előtt.

Ez nagy segítség ahhoz, hogy a kerületben élő családok biztonságban tudhassák gyermekeiket az intézményekben, amíg a szülők dolgoznak.
Újbuda Önkormányzata tavaly novemberben is elvégezte a fenntartásában működő óvodák valamennyi dolgozójának szűrését.
A járvány terjedésének megfékezése érdekében a szülők is sokat tehetnek azzal, ha gyakorolják a gyerekekkel a helyes kézmosást, a nyitás előtt játékosan átveszik velük, mire kell vigyázni a csoportban (nem tüsszögünk, köhögünk a másikra, zsebkendő helyes használata stb.). A váltóruhákat érdemes gyakrabban mosni, és a gyerekek által az intézményekbe bevitt játékokat is fontos tisztán tartani. Vigyázzunk egymásra!
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Új vezető az újbudai közterület-felügyelet élén  

Január 1-jétől új igazgatója van az Újbuda Közterület-felügyeletnek. Szabó Róbert György „a munkakört korábban ideiglenesen már megbízhatóan ellátta, igazgatóhelyettesként releváns hely- és állományismerettel, szakmai kompetenciákkal és elhivatott munkaattitűddel rendelkezik” – áll a kinevezéséről szóló képviselő-testületi határozatban. A vezetői poszton Kozma Leventét váltotta, aki tavaly február 1-jén lépett hivatalba.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.