Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
augusztus 1. vasárnap, Boglárka

Újbuda köszöntötte olimpikonjait

Újbuda   |   2021, július 14 - 08:33
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda nevében július 13-án László Imre polgármester és Bakai-Nagy Zita alpolgármester köszöntötte a tokiói olimpiára utazó kerületi sportolókat és edzőiket. Köszöntőik után, melyet áthatott a tisztelet és büszkeség, minden sportoló ajándékot, szurkolói csomagot is kapott.

Összesen hét újbudai sportoló képviseli kerületünket a tokiói olimpián. Közülük hárman tudták elfogadni az önkormányzat meghívását, hogy személyesen képviseljék az olimpikonok kerületi csapatát. Bragmayer Zsanett, Újbuda triatlon sportolója, Osváth Richárd, paralimpikon vívó és a szintén triatlonista Tóth Tamás személyesen vehette át a kerület ajándékait.
Négy olimpikon viszont „igazoltan hiányzott”, Hárai Balázs, Manhercz Krisztián, Arlóy Zzófia edzőtáborban vannak, Verrasztó Dávid pedig már korábban Tokióba utazott.
Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Változik Újbuda-központnál a Fehérvári úti villamosok közlekedése  

A 17-es, a 41-es, a 47-es, a 48-as, valamint az 56-os villamosok július 31. és augusztus 22. között nem tudnak áthaladni a Bocskai út és a Fehérvári út kereszteződésében, mert felújítják a csomópontban lévő villamosvágányokat. A munkák miatt a szerelvények északról és délről is Újbuda-központig, a kereszteződés két oldalán kialakított végállomásokig közlekednek.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.