Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 15. vasárnap, Valér

Újbuda megőrzi a Hadik Irodalmi Szalon hagyományát

Újbuda   |   2019, november 2 - 14:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda Önkormányzata értesült arról, hogy személyes és koncepcionális ellentétek miatt befejezi működését a Hadik Irodalmi Szalon.

Újbuda Önkormányzata értesült arról, hogy személyes és koncepcionális ellentétek miatt befejezi működését a Hadik Irodalmi Szalon. A XI. kerület számára kiemelten fontos a kultúra ügye, az irodalom, a zene, a színház, a film, a képzőművészet alkotóinak és munkáinak népszerűsítése. Úgy gondoljuk, hogy a Hadik Irodalmi Szalon műhelyét meg kell őrizni. Ennek érdekében már fel is vettük a kapcsolatot a szalont vezető Juhász Anna irodalmárral. A működés fenntartása, bővítése közös érdekünk. Erre fogunk közösen megoldást találni.

Dr. László Imre polgármester, Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Ingyenes az MNB bankjegyfelismerő applikációja  

Ingyenesen letölthető az az új applikáció, amely segítségével bárki megállapíthatja, hogy valódi-e a nála lévő bankjegy. Kiemelte, majdnem 500 millió bankjegy van forgalomban Magyarországon, ebből pedig kevesebb mint ezer lehet a hamis. Az MNB bankjegycsere programjának része a ForintApp alkalmazás.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.