Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
december 6. hétfő, Miklós

Újbuda negyedik sóbarlangja a Mesevár bölcsődében

Újbuda   |   2019, március 14 - 11:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Zólyomi úti Mesevár bölcsődében Hoffmann Tamás polgármester, Simicskó István országgyűlési képviselő és Unger Katalin, az Újbudai Egyesített Bölcsődei Intézmények vezetője adta át a legújabb kerületi bölcsődei sóbarlangot, amelyet fény- és hangterápiás eszközökkel is felszereltek. Ez már a negyedik olyan sóbarlang Újbudán, amelyet az önkormányzat azzal a céllal hozott létre, hogy a gyermekek egészségi állapotát, közérzetét javítsa.

A Mesevár Bölcsőde sóbarlangja 4200 kilogramm sóból épült fel, és különösen a napfényben szegény évszakokban segít az ide járó gyermekeknek, hogy megelőzze a légzőszervi megbetegedéseket. A sajátos nevelési igényű, SNI-s gyermekek fejlesztésében is komoly segítséget jelent egy ilyen helyiség, mert a fényterápiával egy felfokozott állapotban lévő érzékeny gyermeket hatékonyan megnyugtathatnak az intézmény munkatársai.

Hoffmann Tamás polgármester köszöntőjében kiemelte: városi környezetben különösen fontos, hogy odafigyeljünk gyermekeink légzőszerveinek egészségére, egy ilyen jellegű sóbarlangnak minden bölcsődében van helye és hasznossága. Ezért az önkormányzat a jövőben is igyekszik növelni a sóbarlangok számát Újbudán.

Simicskó István szerint nagyon fontos segíteni a gyermekeket, a jövő generációját, hogy számukra már a bölcsődékben biztosítsák az egészséges környezetet. Újbuda országgyűlési képviselője elmondta: kis gesztusok ezek az önkormányzat részéről, mégis fontosak, mert arról tanúskodnak, hogy figyelünk a gyermekekre. A korábban kialakított bölcsődei sóbarlangok már bizonyítottak, azokban az intézményekben már jelentősen csökkent a légzőszervi megbetegedések száma.

Az átadáson részt vett Molnár László alpolgármester és Kremzner Zsuzsanna jegyző, és jelen voltak más újbudai bölcsődék vezetői is.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Támogatás a szakkollégiumoknak  

2020 óta pályázhatnak újbudai szakkollégiumok önkormányzati támogatásra szakmai és közösségi programok, eszközbeszerzések, vagy akár apróbb felújítások céljára. Tavaly 14, idén 12 szakkollégium nyert el támogatást, 2020-ban összesen tízmillió, 2021-ben ötmillió forint értékben. A tavalyi nyertesek közül hármat kérdeztünk meg, mire fordították a kapott összeget.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.