Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 5. péntek, Fatime

Újbuda veled épül! - Újbuda tájékoztató 2013.

Újbuda   |   2013, június 18 - 00:03
Nyomtatóbarát változatSend by email

Újbuda veled épül! - Újbuda tájékoztató 2013. címmel elkészült az önkormányzat összefoglalója az eddig elvégzett munkáról, valamint azokról a fejlesztésekről, amelyek kivitelezése jelenleg is folyamatban van.

Újbuda tájékoztató 2013

(A kiadvány letölthető az alábbi linken!)

Újbuda veled épül! - Újbuda tájékoztató 2013.

Kedves Újbudaiak!

A közelmúltban látott napvilágot a hír, miszerint kerületünk a legnépszerűbb a fővárosban lakást keresők körében.
Az eredmény nem meglepő, hiszen Magyarország „ötödik legnagyobb városa” változatos és sokszínű: a XI. kerület huszonegy különböző jellegű, más-más arculattal, múlttal rendelkező negyedében családi házas övezetek, lakótelepek, új lakóparkok és bérházak, üdülőkörzetek és ipari negyedek, egyetemi városok és természetvédelmi övezetek egyaránt megtalálhatók.

De mi is köti össze ezt a majdnem két tucat városrészt? Többek között hagyományaink és az a számos fejlesztés, amelyekről ebben a kiadványban is részletesen olvashat. Újbuda Önkormányzata az elmúlt három évben kiemelt figyelmet fordított arra, hogy mindenki rátalálhasson arra a munkahelyi és lakókörnyezetre a XI. kerületben, amelyet magáénak tud érezni. Tettük mindezt úgy, hogy a fejlesztések finanszírozása minden esetben költséghatékony megoldásokkal történhessen meg. Számos pályázaton vettünk részt sikerrel, és az így elnyert, vissza nem térítendő támogatások jelentős mértékben növelték a kerület vagyonát, miközben sikerült tovább javítanunk költségvetésünk egyensúlyát, az önkormányzat fizetőképességét.

Ebben a füzetben foglaljuk össze munkánk eredményeit, hogy együtt örülhessünk sikereinknek, büszkék lehessünk lakóhelyünk, otthonunk folyamatos fejlődésére, szépülésére. Bízom benne, hogy kiadványunk segítségével Önök is jobban megismerik tevékenységünket, céljainkat, és hozzájárulunk ahhoz, hogy kerületünk lakói tudják, érezzék: jó Újbudán élni!

Dr. Hoffmann Tamás
polgármester


újbuda (2013. 06. 17.)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.