Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 13. vasárnap, Antal, Anett

Újbudai diák a marokkói Gymnasiadén

Újbuda   |   2018, május 14 - 09:45
Nyomtatóbarát változatSend by email

Május 2–9. között rendezték meg a marokkói Marrákesben az idei Gymnasiadét, amelyen egy újbudai karatés is megmutathatta, mit tud.

Idén összesen 16 sportág versenyzői indulhattak a középiskolásoknak szóló, kétévente megrendezett nemzetközi megmérettetésen, a Gymnasiadén. Magyarországról 44 diák utazhatott el a Magyar Diáksport Szövetség támogatásával a marrákesi eseményre, köztük a XI. kerületi Szent II. János Pál Iskolaközpont két tanítási nyelvű osztályának tanulója, Botos Botond karatés is.
A többszörös diákolimpikon Botos Botond komoly eredményeket ért már el: nyert Shotokan-Európa-bajnokságot, ifjúsági világbajnokságon ötödik volt, idén áprilisban kvalifikációt szerzett az ifjúsági olimpia selejtezőjére. A junior 61 kilósok között versenyző karatés tanulmányi eredményei is kiválóak, már a nulladik év végén középfokú nyelvvizsgát szerzett.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

"A legszebb konyhakertek"  

“A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertje országos program az otthoni kertművelés értékére irányítja rá a figyelmet. A program célja, hogy a kertek versenyével a kertművelés hagyományait megőrizzük, a kertművelő embereket, az ő kitartó munkájukat megbecsüljük, és hogy az ő példájuk nyomán egyre többen műveljenek konyhakertet.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.