Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 24. péntek, Gellért, Mercédesz

Újbudai pedagógusok újévi köszöntése

Újbuda   |   2020, január 10 - 14:08
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az Újév alkalmából köszöntötték a kerületi oktatási intézmények vezetőit január 10-én az önkormányzat tanácstermében.

A rendezvény a Weiner Leó Katolikus Zeneiskola-Alapfokú Művészeti Iskola és Zeneművészeti Szakgimnázium diákjainak előadásával kezdődött, majd Homolay Károly, az Újbudai Gárdonyi Géza Általános Iskola igazgatója emlékezett a napokban elhunyt Beleznay Andorra, aki 1964-től nyugdíjazásáig dolgozott az albertfalvai Petőfi Sándor Általános Iskola igazgatójaként.
Orosz Anna alpolgármester várakozással tekint az esztendőre. Szerinte most van itt az ideje, hogy a tervekből és az ígéretekből konkrét intézkedések és valós tettek legyenek. Jelenleg tart az oktatási intézmények fejlesztési és támogatási igényeik felmérése. Úgy véli, a kerületi intézményeknek is a munkaerőhiány okozza a legnagyobb problémát, ezért az önkormányzat számára fontos a jól dolgozó pedagógusok megtartása, hogy megőrizze az oktatás magas színvonalát. – Szeretnénk, ha nyitott, értő és gondolkodó generációk nevelkednének, hogy később aktív és tudatos kerületi polgárokká váljanak - fogalmazta meg az újévi célokat az alpolgármester.

Simicskó István, Újbuda országgyűlési képviselője felhívta az igazgatók figyelmét, hogy vezetési elveik között mindig tartsák szem előtt az értékalapú gondolkodást, a jó légkörben végzett csapatmunkát, legyen erős felelősségérzetük, gondolkodjanak tágabb összefüggésekben, legyenek lelkesek, igazságosak, kreatívak, hatékonyak, őszinték és alázatosak, hogy meg tudják mutatni a helyes utat. Úgy véli, fontos az érzelmi intelligencia fejlesztése is.

Molnár Gyula, Újbuda országgyűlési képviselője reméli, hogy az idei év az oktatásban is sikeres lesz, amikor megvalósulhatnak a közös tervek. Lapunknak elmondta, hogy a városvezetés ismeri szülők és pedagógusok igényeit, és hogy mire van szükségük a gyerekeknek. Ezek kielégítéséért, a problémák és hiányosságok megoldásáért dolgozik a városvezetés – állítja.

A rendezvényen részt vett számos önkormányzati képviselő, hivatali vezető, valamint Hományi Tamás Márton tankerületi igazgató és Laucsek István szakmai igazgatóhelyettes is.

D. B. S.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Klímavédelem – Klímatudatosság  

Újbuda Klímastratégiája 2030-ra egy klímatudatos módon fejlődő kerület jövőképét vetíti előre, ahol egészséges környezetben, az épített és természeti értékeket megőrizve, fenntartható módon fejlődve, az energiafelhasználás hatékonyságát növelve, valamint az üvegházhatású gázok kibocsátását csökkentve élünk.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.