Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Újbudai sikerek a robotprogramozásban

Újbuda   |   2019, március 11 - 15:11
Nyomtatóbarát változatSend by email

Jól szerepeltek az újbudai diákok a Békéscsabai SZC Nemes-Linamar Országos Lego Robotprogramozási Versenyen. A legoból épített robotoknak ügyességi és szumó mérkőzésből álló feladatot kellett teljesíteniük.

A versenyre az ország minden részéről és külföldről is érkeztek nevezések, több mint harmincan vettek részt a küzdelmekben, amelyekre két kategóriában (Robot Szumó valamint Robottervezés és -programozás) lehetett jelentkezni. A szumó mérkőzéseken lego robotok küzdöttek egymással a ringben. Robottervezés és -programozás kategóriában pedig meghatározott idő alatt kellett teljesíteniük az épített pályát a robotoknak. A pályát a verseny napján ismerték meg a versenyzők, akik a helyszínen építették meg ehhez a megfelelő robotot. A programozás is a helyszínen zajlott, mindezekre összesen két óra állt rendelkezésre. - A pénteki szumó­ selej­te­zőknél a megmérettetés végső célja az volt, hogy az egyik robot kilökje vagy kitolja a körből a másikat, így a menetnek akkor volt vége, ha az egyik robot elhagyta a küzdőteret - írja a BEOL. 

A versenyen 3 újbudai csapat indult, a fiúk Robottervezés és -programozás kategóriában elnyerték az I., III., valamit a IV. helyet, tanáruk, Gersterkorn Barnabás a legeredményesebb felkészítő tanár elismerésben részesült.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.