Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 16. csütörtök, Edit

Újbudai sportsikerek Prágában

Újbuda   |   2018, június 19 - 14:54
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Gazdagrét-Törökugrató utcai Általános Iskola focicsapata Prága 5. kerületében játszott. Az iskola diákjai első helyezést értek el a 11 évesek között.

Újbuda csehországi partnervárosa, Prága 5. kerülete Nemzetközi Ifjúsági Labdarúgó Tornát rendezett június 12-14 között. Az első alkalommal megtartott sportrendezvényen a Gazdagrét-Törökugrató utcai Általános Iskola csapata képviselte Újbudát, László Tivadar szaktanár vezetésével. Az iskola diákjai első helyezést értek el a 11 évesek korosztályában.

A magyar diákok a két nap alatt több fordulóban jeleskedtek, szerb, román, lengyel, cseh és kínai csapatokkal vetélkedtek. A külföldi pályán szerzett tapasztalatok, az utazás izgalma és a cseh főváros szépsége feledhetetlen élményeket jelentett számukra.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.