Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
június 26. szerda, János, Pál

Újbudai tűzoltók a Zúzmara Félmaraton

Újbuda   |   2019, január 15 - 10:59
Nyomtatóbarát változatSend by email

Az időjárás sem tántorította el az XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állományát, hogy részt vegyenek a Zúzmara Félmaraton és Futófesztiválon január 13-án. A tűzoltók a félmaratoni távon indultak.

Idén a nevének megfelelően, zúzmarás időben rendezték meg a IV. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivált. A versenyen a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság állománya félmaratoni távon indult. A 21-km-es távot: Balogh Róbert tű. alez., dr. Bene Krisztián tű. szds., Csató Dávid tű. tőrm., Nemecz Norbert. tű. tőrm., Kaluz Róbert tű. tőrm. és Mózes István tű. tőrm. teljesítette.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Augusztusban készül el a Balatoni út–Háros utcai körforgalom  

Két Balatoni úti kereszteződés közlekedése vált, illetve válik biztonságosabbá a Tanító utcai és a Háros utcai körforgalom megépítésével. A tavaly novemberben kezdődött beruházás részeként az előbbit április óta használhatja a forgalom, utóbbi befejezése augusztus végén várható.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.