Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 22. szerda, Vince, Artúr

Újbudai tűzoltók sportsikerei

Újbuda   |   2019, november 20 - 09:40
Nyomtatóbarát változatSend by email

Idén tizenhatodik alkalommal rendezték meg a K&H Mozdulj! Balaton maratoni és félmaratoni futóversenyt, ezúttal november 16-17-én. A sporteseményen a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóság állománya is indult.

1/3 maratoni távot (14 km) teljesített:

Pócsik Attila tű. ezds.,

1/3 félmaratoni távot (7 km) teljesített:

Dudás Rolan tű. őrm. és Tóth Gergő tű. tőrm.

Félmaraton váltót teljesített:

Vernicz Ferenc tű. tzls. és Magyar László tű.tzls.

Félmaratoni távot teljesített:

Bene Krisztián tű. őrgy., Kaluz Róbert tű. ftőrm., Varga Levente tű. őrm.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Jnauár 22: A Magyar Kultúra Napja

1989 óta ünnepeljük január 22-én a magyar kultúra napját annak emlékére, hogy a kézirat tanúsága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban, ezen a napon fejezte be a Himnuszt. Az ország számos pontján színházi előadásokkal, díjátadókkal, koncertekkel, kiállításokkal, könyvbemutatókkal, irodalmi és zenei estekkel ünnepelnek. Ezen a napon született és idén ünnepelné 77. születésnapját a kerület egykori Pro Cultura díjas művésze, Cseh Tamás is, aki 2009-ben lett Újbuda posztumusz díszpolgára.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.