Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 20. szerda, Fábián, Sebestyén

Újbudaiakat is kitüntettek a nemzeti ünnepen

Újbuda   |   2016, október 25 - 10:17
Nyomtatóbarát változatSend by email

Fontos állami elismerést kapott Zettwitz Sándor, a 77 Elektronika Kft. ügyvezetője, valamint Magyar István c. tű. főtörzsőrmester, a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetője.

A gazdasági élet megbecsült szereplőinek és az államigazgatásban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakembereknek nyújtott át elismeréseket Varga Mihály a forradalom kitörésének 60. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen, ahol a Magyar Gazdaságért díjat Zettwitz Sándornak, a 77 Elektronika Kft. ügyvezető igazgatójának adományozta.

Pintér Sándor belügyminiszter is kitüntetéseket adott át a nemzeti ünnephez kapcsolódóan. Ő kiemelkedő helytállása, bátor magatartása elismeréséül Bátorságért Érdemjelet adományozott, és jutalomban is részesítette Magyar István c. tű. főtörzsőrmestert, a XI. kerületi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság, Budafoki Katasztrófavédelmi Őrs gépjárművezetőjét. A kitüntetett egy tűzeset során a folyamatos életveszély és a felderítést és beavatkozást jelentősen nehezítő körülmények ellenére is tűzoltástaktikailag tökéletesen hajtotta végre a feletteseitől kapott utasításokat, és több, erős hőhatásnak kitett gázpalack biztonságba helyezéséről is gondoskodott.

Újbuda

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Beoltották az idősotthon lakóit Kamaraerdőn

Megkapták a koronavírus elleni oltást az idősotthon lakói. Január 9-én a Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthonának 198 lakóját és 122 dolgozóját oltották be a koronavírus elleni védőoltással. Az intézménybe ellátogatott Gy. Németh Erzsébet főpolgármester-helyettes, valamint László Imre, Újbuda polgármestere is, akik sajtótájékoztatón számoltak be az esemény részleteiről.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.