Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
október 27. kedd, Szabina

Újbudán zárult a Creative Spirits programja

Újbuda   |   2019, június 7 - 10:02
Nyomtatóbarát változatSend by email

A Creative Spirits egy kilenc európai várost felölelő hálózat, amelyet az Európai Unió finanszíroz az URBACT III Program keretében. A kilenc partnerváros arra törekszik, hogy egymás városát, kulturális és kreatív iparát, városfejlesztési stratégiáit megismerve fejlődjenek abban, hogy miként tervezzenek tovább, illetve miként valósítsák meg a terveiket.

A projekt vezető partnere, Újbuda volt a házigazdája május 29. és 31. között a két és fél éves program záróeseményének, ez lett az eddigi legnépesebb találkozó. A kilenc város több mint 50 kollégája, szakértője vett részt az utolsó Case Study Meetingen. Az első napon a B32 Galéria és Kultúrtérben megtartott prezentációk és workshopok mellett arra is volt lehetőségük a partnereknek, hogy közelről megismerhessék az újbudai projekt célterületét, vagyis Újbuda kulturális főutcáját, a Bartók Béla utat és környékét. A résztvevők abban a megtiszteltetésben részesültek, hogy meglátogathatták a Kelenhegyi Műteremházat, s ott napjaink egyik legjelentősebb festőjét, Vojnich Erzsébetet, aki a munkájáról, képeiről mesélt Schneller János művészettörténésszel együtt. Jártak a vendégek a Faur Zsófi Galériában, a MeetLabben, egy rendkívüli érdeklődést kiváltó előadást hallhattak a Kortárs Építészeti Központ munkatársától, Huszár Daniellától, de a tehetséges egyetemi hallgatókat egymással és cégekkel összehozó hálózat, a Demola Budapest is a legizgalmasabb pontok közé tartozott.

Másnap Hoffmann Tamás polgármester köszöntője után kétórás szakértői programon vehettek részt a vendégek, Erő Zoltán építész-urbanista, Bacsa László, a Demola Budapest vezetője, valamint Haidegger Tamás, a HandInScan alapítója közreműködésével.

(A HandInScan az első Újbudai Hallgatói Startup Pályázat nyertese, amely már nemzetközi sikereket is magáénak mondhat.) A téma a közszféra, a civil szféra, az üzleti élet és az oktatás-kutatás együttes léte, kooperációja volt.

A partnerek érdeklődése és elismerő szavai egyértelműen azt jelezték, hogy a Bartók Béla út kulturális-kreatív fejlesztése jó úton halad, és nemzetközi viszonylatban is megállja a helyét.

(Újbuda)

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Online fogadóóra dr. László Imrével  

2020november0409:00
»
2020november0410:00

Az online fogadóórák sorát ismét László Imre polgármester folytatja. Beszámol az elmúlt egy hónap eseményeiről, döntéseiről, illetve válaszol az Önök kérdéseire. Ezeket már most feltehetik itt az oldalon Messenger üzenetben vagy az élőben közvetített fogadóóra alatt kommentben.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.