Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
szeptember 23. szerda, Tekla

Újbudának eddig három képviselőjelöltje van

Újbuda   |   2018, február 28 - 15:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már több mint 400 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 202-t nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok. Újbudán eddig három képviselőjelölt van nyilvántartva.

Gőzerővel folyik az ajánlások gyűjtése, a Nemzeti Választási Iroda kedd délelőtti adatai szerint több mint 400 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig. Közülük 106 a Fidesz-KDNP, 49 az MSZP-Párbeszéd, 49 a Jobbik, 46 az LMP, 33 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Függetlenként négy jelöltet jelentettek be. A Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Pártnak 16 jelöltje vár nyilvántartásba vételre, a Közös Nevező 2018 pártnak tíz. Összesen közel 30 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, összesen több mint 200.

A választási bizottságok 202 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek: nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP 105 jelöltjét, az MSZP-Párbeszéd 37 jelöltjét, az LMP 20 jelöltjét, a Jobbik 19 jelöltjét, az Együtt 3 jelöltjét, a Magyar Munkáspárt és a DK 2-2 jelöltjét, valamint 3 független jelöltet. Ezeken túl egy-egy jelöltjét vették már nyilvántartásba az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, az Aquila Pártnak, A Mi Pártunk - IMÁ-nak, a Net Pártnak, a Közös Nevező 2018-nak és a Hajrá Magyarország! Pártnak, a Lendülettel Magyarországért pártnak, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak, az Összefogás Pártnak valamint a Rend és Elszámoltatás Pártnak.

Újbudán eddig három képviselőjelöltet vett nyilvántartásba az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság: dr. Simicskó István a FIDESZ-KDNP, Kreitler-Sas Máté az LMP és Gy. Németh Erzsébet a DK jelöltje.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

A XI. kerületi Választási Irodába 2018.02.26-ig beérkezett és feldolgozott kérelmek összesítése:

Elbírált kérelmek száma összesen:
Átjelentkezés iránti kérelem 312 db
Külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelem 539 db
Mozgóurna igénylés 40 db
SZSZB tag/jegyzőkönyvvezető áthelyezés iránti kérelem -
Központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek (adatletiltás, nemzetiségi névj.vétel stb.) 175 db

A Választási Irodában eddig összesen 41 jelölt adta be ajánlóív igénylését. Nyilvántartásba véve: dr. Simicskó István a FIDESZ-KDNP, Kreitler-Sas Máté az LMP és Gy. Németh Erzsébet a DK jelöltje.

A 35. szavazókörben a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 1240 fő, ebből átjelentkező 631 fő.

A XI. kerületben újonnan lakcímet létesítő választópolgárok részére 2018. 02.20-tól 226 fő részére küldték meg postai úton a választási értesítőt.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Újbuda is csatlakozott az Európai Autómentes Naphoz!  

Ma van az Európai Autómentes Nap. Célja, hogy népszerűsítse az alternatív közlekedési megoldásokat: tömegközlekedést, biciklizést, gyaloglást, mely révén egy kis lépést tehetünk a karbonsemleges Európa felé.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.