Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
július 19. péntek, Emília

Újbudának eddig három képviselőjelöltje van

Újbuda   |   2018, február 28 - 15:43
Nyomtatóbarát változatSend by email

Már több mint 400 egyéni jelöltet jelentettek be az áprilisi országgyűlési választásra, 202-t nyilvántartásba is vettek közülük a választási bizottságok. Újbudán eddig három képviselőjelölt van nyilvántartva.

Gőzerővel folyik az ajánlások gyűjtése, a Nemzeti Választási Iroda kedd délelőtti adatai szerint több mint 400 egyéni választókerületi jelöltet jelentettek be eddig. Közülük 106 a Fidesz-KDNP, 49 az MSZP-Párbeszéd, 49 a Jobbik, 46 az LMP, 33 a Demokratikus Koalíció színeiben indul. Függetlenként négy jelöltet jelentettek be. A Magyarországi Cigányok Fóruma - Összefogás Magyarországért Pártnak 16 jelöltje vár nyilvántartásba vételre, a Közös Nevező 2018 pártnak tíz. Összesen közel 30 jelölőszervezetnek vannak bejelentett, de még nyilvántartásba nem vett jelöltjei, összesen több mint 200.

A választási bizottságok 202 jelölt nyilvántartásba vételéről már döntöttek: nyilvántartásba vették a Fidesz-KDNP 105 jelöltjét, az MSZP-Párbeszéd 37 jelöltjét, az LMP 20 jelöltjét, a Jobbik 19 jelöltjét, az Együtt 3 jelöltjét, a Magyar Munkáspárt és a DK 2-2 jelöltjét, valamint 3 független jelöltet. Ezeken túl egy-egy jelöltjét vették már nyilvántartásba az Értünk Értetek - A Hiteles Pártnak, a Kell az Összefogás Pártnak, az Aquila Pártnak, A Mi Pártunk - IMÁ-nak, a Net Pártnak, a Közös Nevező 2018-nak és a Hajrá Magyarország! Pártnak, a Lendülettel Magyarországért pártnak, az Európai Roma Keresztények Jobblétéért Demokratikus Pártnak, az Összefogás Pártnak valamint a Rend és Elszámoltatás Pártnak.

Újbudán eddig három képviselőjelöltet vett nyilvántartásba az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Választási Bizottság: dr. Simicskó István a FIDESZ-KDNP, Kreitler-Sas Máté az LMP és Gy. Németh Erzsébet a DK jelöltje.

Az országgyűlési választáson az indulhat, aki a március 5-éig összegyűjti az induláshoz szükséges 500 érvényes ajánlást. Az ajánlások ellenőrzésére három napja van a választókerületi választási irodának, a jelöltek nyilvántartásba vételéről ezután döntenek a választási bizottságok.

A XI. kerületi Választási Irodába 2018.02.26-ig beérkezett és feldolgozott kérelmek összesítése:

Elbírált kérelmek száma összesen:
Átjelentkezés iránti kérelem 312 db
Külképviseleti névjegyzékbe vételi kérelem 539 db
Mozgóurna igénylés 40 db
SZSZB tag/jegyzőkönyvvezető áthelyezés iránti kérelem -
Központi névjegyzékkel kapcsolatos kérelmek (adatletiltás, nemzetiségi névj.vétel stb.) 175 db

A Választási Irodában eddig összesen 41 jelölt adta be ajánlóív igénylését. Nyilvántartásba véve: dr. Simicskó István a FIDESZ-KDNP, Kreitler-Sas Máté az LMP és Gy. Németh Erzsébet a DK jelöltje.

A 35. szavazókörben a szavazóköri névjegyzékben szereplő választópolgárok száma 1240 fő, ebből átjelentkező 631 fő.

A XI. kerületben újonnan lakcímet létesítő választópolgárok részére 2018. 02.20-tól 226 fő részére küldték meg postai úton a választási értesítőt.

Címkék: 
LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

Orgonák éjszakája a 4-es metróban  

A 4-es metró megállói nem csak építészeti szempontból kiemelkedőek, de kultúraközvetítő szerepük is tagadhatatlan, hiszen átadásuk óta számtalan zenei és irodalmi rendezvény helyszínéül szolgáltak már eddig is. Örömmel tudatjuk, hogy zenekedvelő utasaink számára az idei nyár sem telik metrókoncert nélkül, bár a megvalósulás nem mondható éppen hagyományosnak.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.