Újbuda

Budapest Főváros XI. Kerület Újbuda Önkormányzatának honlapja
  |  
A+   A-
  |     |  
január 15. péntek, Lóránt, Loránd

Újbudára költözött a Magyar Nemzeti Írószövetség

Újbuda   |   2020, június 17 - 10:00
Nyomtatóbarát változatSend by email

.

A Bartók Béla út 31.-ben, a Magyar Újságírók Közösségének székhelyével azonos épületben talált otthonra a 2019 decemberében megalakult Magyar Nemzeti Írószövetség. Az alapítók céljai között szerepel egyebek közt az ’56-os írószövetségi hagyományok ébren tartása, vidéki irodalmárok publikációs lehetőségeinek megteremtése, kapcsolattartás határon túli magyar írókkal, valamint a nemzeti könyvterjesztés előmozdítása. A szervezethez mindenki csatlakozhat, aki elfogadja céljaikat, legalább két önálló kötettel rendelkezik, irodalmi lapokban publikál – idézte a Népszava a szövetség elnökét, Madár Jánost.

LEGFRISSEBB
OLVASTA?
×

A döntő többség igényli az oltást – Falus Ferenc

A felmérésekkel szemben Falus Ferenc korábbi tisztifőorvos biztos benne, hogy a lakosság legalább 70 százaléka kérni fogja az oltást a COVID ellen, különösen, ha látja, hogy nincs mellékhatás, szövődmény és megvéd a betegségtől. Az EU megszervezi a vakcina ellátást és megszervezhető az oltás menete is. Két két és fél hónap alatt egy háziorvosi praxisban be lehetne oltani az embereket.

LAKOSSÁGI FELHÍVÁS az erdő- és szabadtéri tüzek megelőzésére  

Az enyhébb tavaszi időjárás beköszöntével egyre többen választanak szabadtéri programot és tevékenységet, ennek során fokozottabb figyelmet kell fordítani a szabadban keletkező tüzek megelőzésére. A veszélyt a száraz aljnövényzet és avar jelenti, amelyben könnyen és gyorsan terjed a tűz, különösen erős szél esetén. A szabadtéri tűzesetek keletkezésének fő oka az emberi gondatlanság. A károk akkor előzhetőek meg a legkönnyebben, ha tisztában vagyunk a biztonságos szabadtéri tűzgyújtás és a tűzmegelőzés alapvető szabályaival.